ABD'den Sırbistan'a 'Kosova' uyarısı: Sınırdan güçlerinizi çekin

ABD'den Sırbistan'a 'Kosova' uyarısı: Sınırdan güçlerinizi çekin
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'daki açıklamasında Sırbistan'ın, Kosova sınırına "benzeri görülmemiş" şekilde askeri yığınak yaptığını belirterek, Belgrad hükümetinin güçlerini geri çekmeye çağırdı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük çevrim içi basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Sırbistan'ın, Kosova sınırına "benzeri görülmemiş" şekilde askeri yığınak yaptığını gözlemlediklerini ifade eden Kirby, "Bunun oldukça istikrarsızlaştırıcı bir gelişme olduğuna inanıyoruz." dedi.

Kirby, "Sırbistan'ı bu güçleri sınırdan çekmeye ve hararetin düşürülmesine katkıda bulunmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

ABD'nin Sırbistan ve Kosova'nın yanı sıra NATO ve Avrupalı müttefikleriyle de yakın irtibatta olduğunu belirten Kirby, Kosova'nın kuzeyinde 24 Eylül'de Sırpların ateş açması sonucu 1 polisin ölmesiyle sonuçlanan olayın soruşturulması gerektiğini ifade etti.

Dünya