ABD'den Soylu'ya 15 Temmuz yanıtı: Gerçek dışı ve sorumsuzca bir iddia

ABD'den Soylu'ya 15 Temmuz yanıtı: Gerçek dışı ve sorumsuzca bir iddia
ABD Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğu iddiasının “temelsiz ve gerçek dışı” olduğunu savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğu iddiasının “temelsiz ve gerçek dışı” olduğunu savundu. Soylu’nun açıklamasının “yersiz ve sorumsuzca” olduğu ifade edilen açıklamada, bu tür iddiaların her ikisi de NATO üyesi olan Türkiye ve ABD’nin statüleri ile tutarsız olduğu ileri sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’in yazılı açıklamasında, "ABD'nin 2016 darbe girişiminde hiçbir rolü yoktur.Türk yetkililer tarafından son zamanlarda ortaya atılan iddialar tamamıyla yanlıştır" denildi. Price, açıklamayı Twitter'dan paylaşırken de 15 Temmuz'da ABD'nin rolü olduğu iddialarının "temelsiz ve gerçek dışı" olduğunu belirtti. Price, ABD'yi darbe girişiminde rol almakla suçlayan açıklamaları "yersiz ve sorumsuzca" diyerek eleştirdi.

Türkiye'nin bir NATO müttefiki ve ABD'nin stratejik partneri olduğu hatırlatılan açıklamada, bu tür iddiaların ortaya atılmasının bu statülerle tutarsız olduğu iddia edildi.


Gündem