ABD'den Türkiye için güvenlik tavsiyesi: 'ABD'li olduğunuzu belli edecek şeyler giymeyin'

ABD'den Türkiye için güvenlik tavsiyesi: 'ABD'li olduğunuzu belli edecek şeyler giymeyin'
ABD Ankara Büyükelçiliği, internet sayfasından Türkiye'deki İsrail protestolarıyla ilgili 'güvenlik tavsiyesi' yayınladı. Açıklamada, artan ABD karşıtlığı vurgulanırken 'kamuya açık etkinliklere fazla katılmama' ve 'ABD'li olunduğunu belli eden kıyafetler giymeme' gibi uyarılar bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği tarafından, Türkiye'deki İsrail protestolarıyla ilgili 'güvenlik tavsiyesi' yayımladı.

İsrail-Filistin çatışmaları nedeniyle Türkiye’de Amerikan karşıtı faaliyetlerin arttığı belirtilen açıklamada, ABD'nin resmi personeline 'kamuya açık etkinliklere katılımlarınızı azaltın, ABD’li olduğunuzu belli eden kıyafetler giymeyin' uyarısında bulunuldu.

Adana ve İzmir Konsoloslukları kapalı

Bilgi notunda şu ifadeler yer aldı:

“Gösteriler, polis varlığının artmasına, yolların kapanmasına ve trafikte aksamalara neden olabilir. Barışçıl olması amaçlananlar da dahil olmak üzere herhangi bir eylem tırmanışa geçebilir ve şiddete dönüşebilir.

Türkiye’de Amerikan karşıtı faaliyetlerin artması nedeniyle, ülkedeki ABD hükümet personeline, halka açık etkinlikleri ve hareketleri en aza indirmeleri, ABD'ye bağlı kıyafetler giymemeleri, dikkat çekmemeleri ve Güneydoğu'daki ABD Konsolosluğu'nun Adana Konsolosluk Bölgesi'ne seyahat etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.”

ABD vatandaşlarına yöneltilen tavsiyeler arasında şunlara yer verildi:

- Dikkatli olun ve ABD veya İsrail ile ilişkilendirilen yerlerde tetikte olun.
- Dikkat çekmeyin.
- Protesto ve gösteri alanlarından uzak durun.
- Çevrenizin farkında olun.
- Güncellemeler için yerel medyayı izleyin.

Tavsiye notunda ABD'nin Adana Konsolosluğu ve İzmir Konsolosluğu'nun geçici olarak ziyarete kapalı olduğu da vurgulandı. (Kısa Dalga)

Gündem