ABD'den 'Türkiye'nin Suriye harekatı' ile ilgili açıklama: ABD personelinin güvenliğini tehdit ediyor

ABD'den 'Türkiye'nin Suriye harekatı' ile ilgili açıklama: ABD personelinin güvenliğini tehdit ediyor
ABD'den yapılan açıklamada, Türkiye tarafından Suriye'ye yapılan operasyonlar hakkında, "ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Türkiye’nin düzenlediği hava harekatlarının Suriye’deki Amerikalı askeri personele tehdit oluşturduğu yönünde bilgi edindiklerini belirtti.

VoA'nın haberine göre, CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, yaptığı yazılı açıklamada, Amerika'nın "Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü askeri eyleme karşı" olduğunu kaydetti.

Albay Buccino, açıklamasında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG unsurlarına karşı düzenlediği sınır ötesi operasyonlarla ilgili olarak "Bu eylemler, IŞİD'in yeniden ortaya çıkmasına ve bölgeyi tehdit etmesine asla izin vermemek için devam ettirdiğimiz mücadele de dahil, ortak amaçlarımızı tehdit etmektedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin düzenlediği hava harekatının bölgedeki Amerikan askerlerine ve Amerikalı askeri personele yönelik bir tehdit oluşturduğuna ilişkin ilave bilgi edindiklerini de belirten Albay Buccino, "Şu anda askeri üssün yerini açıklayamayız" dedi.

CENTCOM, Suriye'nin kuzeydoğusunda Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu askeri üssün nerede olduğunu açıklamamasına rağmen Suriye Demokratik Güçleri'nden birkaç kaynak ve diğer Amerikalı kaynaklar, üssün Haseke yakınında olduğunu bildirdi.

Dünya