AB'den Gazze açıklaması: 'Mutlak bir karartma ve izolasyon altında'

AB'den Gazze açıklaması: 'Mutlak bir karartma ve izolasyon altında'
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalara ilişkin "Sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

Hava ve kara operasyonları yoğunlaştı

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in dünden bu yana hava ve kara operasyonlarını yoğunlaştırdığı, internet ve telefon bağlantısının tamamen kesildiği Gazze'deki duruma ilişkin açıklama yaptı.

'Umutsuz durum'

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından bir mesaj paylaşan Josep Borrell, "Gazze, ağır bombardıman devam ederken mutlak bir karartma ve izolasyon altında" dedi. Borrell, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) 'elektrik, gıda ve suyun olmadığı Gazze'deki halkın içinde bulunduğu umutsuz durum hakkında uyarıda bulunduğunu' hatırlattı.

'Sivillere yönelik tüm saldırılarını kınıyoruz'

"Çocuklar da dahil çok fazla sayıda sivil öldürüldü. Bu, Uluslararası İnsani Hukuk'a aykırı" diyen Borrell, "İnsani (yardımlara) erişim için acilen çatışmalara ara verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Borrell, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail'e yönelik devam eden ve ayrım gözetmeyen roket saldırıları da dahil olmak üzere sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz; rehinelerin acil ve koşulsuz bir şekilde serbest bırakılmasını talep ediyoruz." (Kısa Dalga)

Dünya