ABD'li eski komutan yorumladı, Yunan basını 'Ankara'ya gözdağı' diye yazdı

ABD'li eski komutan yorumladı, Yunan basını 'Ankara'ya gözdağı' diye yazdı
Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Türk elçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakması ile başlayan kriz ve Türkiye'nin İsveç'e NATO kapısını kapatması sonrası ABD’li eski NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı James Stavridis'ten Türkiye'ye dair "NATO birliğinin önündeki en büyük engel" açıklaması geldi.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Türk Elçiliği önünde Kur’an yakmasına izin verilmesinin yankıları sürüyor.

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkarken, ABD’li eski NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı ve emekli amiral James Stavridis'ten bir açıklama geldi.

Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Stavridis, Türkiye'yi 'NATO birliğinin önündeki en büyük engel' olarak nitelendirdi.

"Ankara'ya gözdağı"

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye’nin diğer NATO ülkeleriyle birlikte Rusya’ya karşı uygulanan yaptırıma katılmamasını eleştiren emekli komutan, diğer NATO üyelerinin sabrının sınırları olduğunu söyledi. Stavridis'in bu sözleri Yunan basını tarafından 'Ankara'ya gözdağı' olarak nitelendirildi.

Seçimi işaret etti: Beklemeliyiz

"Umarım İttifak'ın temelde Türkiye veya İsveç ve Finlandiya arasında seçim yapmak zorunda kalacağı bir noktaya gelmeyiz" diyen Stavridis, sözlerine şöyle devam etti:

"Henüz o noktada değiliz ve bahar seçimlerinde Türkiye'deki siyasi sezonun tamamlanmasını beklemeliyiz. Sonuç olarak, İsveç ve Finlandiya'nın bu yıl İttifak'ta yer alacağından eminim. Türkiye seçimlerinden ne çıkacağını görmek ve ardından nasıl ilerlediğimizi değerlendirmek gerek." (Kısa Dalga)

Dünya