ABD'li YouTuber'ın lisansı iptal edilecek: İzlenme rekorları kıran uçak kazası videosu sahte çıktı

ABD'li YouTuber'ın lisansı iptal edilecek: İzlenme rekorları kıran uçak kazası videosu sahte çıktı
ABD'de uçağının düştüğü video ile izlenme rekorları kıran YouTube fenomeni Trevor Jacob'ın uçuş lisansı iptal ediliyor. Jacob'ın, kazayı takipçi kazanmak için kurguladığı netleşti.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), geçtiğimiz sene düşen uçağının içinden paraşütle atladığı video ile izlenme rekorları kıran YouTube fenomeni Trevor Jacob hakkındaki soruşturmayı tamamladı. FAA, Jacob'ın uçağı bilerek düşürdüğüne kanaat getirdi. Takipçi kazanmak ve izlenmek için kaza mizanseni yaratan Jacob'ın uçuş lisansı iptal edilecek.

Söz konusu video, 24 Kasım 2021'de, ABD'deki Los Padres Ulusal Ormanı'nda çekilmişti. Olimpiyatlarda da yarışmış bir snowboardcu olan Jacob videoda, motorun bozulduğunu savunuyor ve uçağın burnu yere dönükken paraşütle atlıyordu. Video, Jacob'ın 134 bin takipçili kanalında yaklaşık 2 milyon defa izlenmişti.

FAA ise Jacob'ın uçuştan önce 'yaşananları kaydedebilmek için' uçağın dışına pervaneye bakacak şekilde çok sayıda kamera yerleştirdiğini tespit etti. Raporda, Jacob'ın motoru yeniden çalıştırmak için herhangi bir girişimde bulunmadığı, acil iniş denemesi için trafik kontrol ekipleriyle temas da kurmadığı belirtildi.

FAA'dan Jacob'a gönderilen bildirimde, "Selfie çubuğuna bağlı bir kamerayla uçaktan atladınız ve kendiniz yere inerken uçağı kaydetmeye devam ettiniz. Kazadan sonra iyileştiniz ve uçağın enkazını ortadan kaldırdınız" denildi. Bildirimde, Jacob'ın bununla birlikte uçaktaki kameraları aldığı vurgulandı; "can ve mal güvenliği konusunda dikkatsiz davrandığı belirtildi.

YouTube kanalında tehlikeli spor görüntüleri paylaşan ve uçak paylaşımından sonra sadece bir video yükleyen Jacobs ise FAA'nın lisansını iptal etme kararı karşısında "Bazı şaşırtıcı gözlemlerde bulundualr" demekle yetindi. (Kısa Dalga)

Dünya