ABD’nin Kansas City kentinde Super Bowl kutlamaları sırasında ateş açıldı, en az bir ölü

ABD’nin Kansas City kentinde Super Bowl kutlamaları sırasında ateş açıldı, en az bir ölü
ABD’nin Missouri eyaletindeki Kansas City’de Super Bowl’u kazanan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreni sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişinin öldüğü bildirildi.

ABD’de geçit töreni sırasında kalabalığa ateş açıldı. Missouri eyaletinde yer alan Kansas City’de Super Bowl’u kazanan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreni sırasında Union İstasyonu yakınında silahlı saldırı düzenlendi.

Silahlı saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğu aktarılarak, saldırının ardından polisin 2 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

0837b050-cb9f-11ee-b83b-0f87a864f372.jpg

1 kişi hayatını kaybetti

Polis tarafından yapılan açıklamada, “Vurulan kişilerin tedavisini kolaylaştırmak için insanların bölgeden olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde çıkmalarına ve otoparktan uzak durmalarına ihtiyacımız var” denildi. Saldırıda ise 1 kişi hayatı

Kutlamalarda bir milyon kişi olacaktı

BBCTürkçe'nmin aktardığına göre, ADB’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan Amerikan futbolu müsabakası Super Bowl’da Pazar günü oynanan maçı Kansas City Chiefs takımı kazanmıştı. Zaferi kutlamak için düzenlenen geçit töreni Union Station’da sona erdi. Bazı görgü tanıklarına göre sporcular halen istasyon içindeki sahnedeyken silah sesleri duyuldu. Polis üç kişinin gözaltında olduğunu duyurdu.

aa-20240214-33707802-33707800-abdde-super-bowl-sampiyonluk-kutlamasindaki-silahli-saldirida-1-kisi-oldu.jpg

Ateş açıldığı sırada annesi ve eşi ile alanda olan Kansas City Belediye Başkanı Quinton Lucas "koşarak kaçanlar arasında olduğunu" söyledi. Saldırı ile ilgili konuşan Lucas, Amerika'da böylesi etkinliklere vurulma korkusu olmadan katılmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı, oyuncular ve takım yetkilileri arasında yaralanan olmadığını da kaydetti.

Kutlamalara bir milyon kişinin katılmasının beklendiği açıklanmıştı. Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın de gelişmeleri takip ettiğini duyurdu. Saldırganlardan bir tanesini taraftarlar yakaladı. (Kısa Dalga)

Dünya