ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki üssüne saldırı: 3 asker yaşamını yitirdi, çok sayıda asker yaralandı

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki üssüne saldırı: 3 asker yaşamını yitirdi, çok sayıda asker yaralandı
ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün-ABD sınırındaki ABD üssüne saldırı gerçekleştiğini, saldırıda 3 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Biden, saldırıdan İran destekli radikal grupları sorumlu tuttu ve hesap sorulacağını söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı (Centcom) Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bir üsse drone saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Biden bugün yaptığı açıklamada, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırına yakın ABD kuvvetlerine düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç ABD askerinin öldüğünü ve çok sayıda askerin yaralandığını açıkladı.

Saldırının kimin tarafından gerçekleştiğine dair Biden "Hala bu saldırının gerçeklerini toplarken , bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz" dedi.

'Sorumlulardan hesap soracağız'

Ayrıca sorumlular için saldırının sonuçları olacağını söyledi: "Hiç şüpheniz olmasın; sorumlulardan, kendi seçeceğimiz zamanda ve şekilde hesap soracağız."

ABD'li bir yetkili Reuters'e verdiği demeçte, yaklaşık 34 askeri personelin olası travmatik beyin yaralanmaları açısından izlendiğini söyledi.

Öte yandan Ürdün hükümet sözcüsü, saldırının Ürdün topraklarında gerçekleştiğini yalanladı.

Muhannad el Mubaidin, Ürdün kamu yayıncısı el Mamlaka televizyonuna, saldırının Suriye'deki ABD el-Tanf üssünü hedef aldığını söyledi.

7 Ekim'den beri ilk kez ABD askeri öldü

Söz konusu saldırıyla birlikte, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırının ardından bölgede ilk kez ABD askerleri öldürüldü.

Bölgedeki ABD üslerine saldırılar oldu ancak şu ana kadar ABD ordusundan herhangi bir kayıp bildirilmedi.

Yetkililer ailelerine haber vermeye çalışırken, ölen ve yaralanan askerlerin isimleri henüz açıklanmadı.

Amerika'nın yakın müttefiki olan Ürdün, bir süredir ABD askeri üslerine ev sahipliği yapıyordu. Burada yaklaşık 3000 Amerikan askerinin konuşlandığı tahmin ediliyor.

Bu ayın başlarında, Yemen'deki Husilere götürülmek üzere İran yapımı silahlara el koymak amacıyla Somali açıklarında düzenlenen bir operasyon sırasında kaybolan iki Deniz Kuvvetleri Mührü'nün ABD Ordusu tarafından öldürüldüğü varsayılmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya