ABD'nin yardım ekibi yola çıktı, Adıyaman'a gidecek

ABD'nin yardım ekibi yola çıktı, Adıyaman'a gidecek
ABD Afet Yardım Müdahale Ekibi’nin lideri Stephen Allen, Türk yetkililerin koordinasyonuyla Adıyaman'da görevlendirileceğini kaydetti.

Türkiye’de binlerce can kaybı ve büyük yıkıma neden olan Maraş merkezleri 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra arama kurtarma çalışmaları devam ederken ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi de (USAID), kurtarma görevlilerinin yola çıktığını duyurdu. VOA'nın haberine göre USAID'in depreme müdahaleden sorumlu Afet Yardım Müdahale Ekibi’nin lideri Stephen Allen, Türk yetkililerin koordinasyonuyla Adıyaman'da görevlendirileceğini kaydetti.

Amerikalı ekiplerin öncelı̇klı̇ alanlarda çalışmasını sağlamak ı̇çı̇n, Türk hükümetı̇ ı̇le bı̇rlı̇kte çalışacağını kaydeden USAID yetkilisi, ‘’Öncelı̇klı̇ hedef kentsel arama ve kurtarma olacak’’ dedi.

Ekiplerin her birinin yaklaşık 80 kişiden oluşacağını ve ayrıca 12 köpek ile triyaj ve beton kırma dahil 170 bin poundluk (77 bin kilo) özel alet ve ekipman getireceklerini söyleyen Allen, ‘’Türkı̇ye'de arama ve kurtarmanın ötesı̇nde yardımların devam etmesı̇nı̇ beklı̇yoruz’’ diye konuştu.

ABD’nin Ankara Büyükelçi Jeff Flake de ekipleri taşıyan uçağın içinden bir fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı ve ‘’Türkiye, son yıllarda beş kıtada 50'den fazla ülkede doğal afetlere müdahale etti. Şimdi dünya da bu iyiliğe karşılık veriyor ve 70'ten fazla ülke yardım teklifinde bulunuyor. İki Amerikan arama-kurtarma ekibi şu anda Atlantik üzerinde, cesur ve yorgun Türk arama-kurtarma ekiplerine yardım etmek üzere yolda’’ mesajı verdi.

(Kısa Dalga)

Gündem