Abdulkadir Selvi: "AK Parti, Kürtler olmadan seçim kazanamayacağını İstanbul seçimlerinde gördü"

Abdulkadir Selvi: "AK Parti, Kürtler olmadan seçim kazanamayacağını İstanbul seçimlerinde gördü"
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "AK Parti, Kürtler olmadan seçim kazanamayacağını İstanbul seçimlerinde gördü. Onun için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Diyarbakır’da başlattığı “Kavilleşme” sürecinin yeni bir politikaya dönüştürülmesi gerekiyor. Tabii MHP’yi tedirgin etmeden."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle yeniden başlayan Kürt sorunu ve çözüm süreci tartışmalarına ilişkin yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, " "AK Parti, HDP ile birlikte en fazla Kürt seçmenin oyuna sahip olan parti. Geçmişte çözüm süreçlerini yönetmiş, Kürt sorunu üzerindeki yasakları kaldırmış bir parti" dedi. Selvi özetle şu görüşleri dile getirdi:
"Geçmişte çözüm süreçlerini yönetmiş, Kürt sorunu üzerindeki yasakları kaldırmış bir parti. Bugün Kürt sorunu dediğinizde bunun temelinde CHP yer alıyor. Dersim’den, Şark Islahat Planı’na kadar uzanmak istemiyorum. En son çözüm sürecine karşı çıkmışlardı. Ama 2023 seçimini kazanma adına CHP ve Türk milliyetçiliği iddiasındaki İYİ Parti, HDP-PKK’ya göz kırparken, AK Parti’nin de Kürt seçmenini kaybetmemesi gerekiyor. AK Parti, Kürtler olmadan seçim kazanamayacağını İstanbul seçimlerinde gördü. Onun için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Diyarbakır’da başlattığı “Kavilleşme” sürecinin yeni bir politikaya dönüştürülmesi gerekiyor. Tabii MHP’yi tedirgin etmeden."

YAZININ TAMAMI

Gündem