Abdulkadir Selvi: Büyükelçiler sınır dışı edilseydi ekonomide alarm zillerinin çalmasına tanıklık ederdik

Abdulkadir Selvi: Büyükelçiler sınır dışı edilseydi ekonomide alarm zillerinin çalmasına tanıklık ederdik
Abdulkadir Selvi Ekonomik anlamda ciddi bir tehlike atlatıldı. Eğer 10 ülkenin büyükelçisi sınır dışı edilseydi bugün ekonomide alarm zillerinin çalmasına tanıklık ederdik" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, iş insanı Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması için ortak bir açıklama yayınlayan 10 ülkenin büyükelçisinin sınır dışı edilmesi durumda Türkiye ekonomisinde alarm zillerinin çalmasına tanıklık edileceğini söyledi. 

Selvi, bugün yayımlanan "Büyükelçilerin sınırdışı krizi nasıl aşıldı?" başlıklı yazısında "Tabii bu 10 ülkenin büyükelçisinin yaptığı iş, iş değil ama sınır dışı ettiğimizde ekonomik olarak en büyük zararı biz görecektik. Sonunda Türkiye tavrını koydu. Onları açıklama yapmak zorunda bıraktı. Ama tuzağa düşmedi. Ekonomik anlamda ciddi bir tehlike atlatıldı. Eğer 10 ülkenin büyükelçisi sınır dışı edilseydi bugün ekonomide alarm zillerinin çalmasına tanıklık ederdik" ifadesini kullandı. 

Selvi, ayrıca şunları dedi:

"Türkiye parmak sallanamayacak bir ülke olduğunu gösterdi. Boşuna dememişler Türkiye büyük bir devletin adıdır diye. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert çıkışı hedefine ulaşmış oldu. Aynı zamanda Türkiye açısından bedeli ağır olacak bir krize müsaade edilmedi. Türkiye kriz yönetimi konusundaki ustalığını ortaya koydu."

Gündem