Abdulkadir Selvi: CHP’de genel başkanlık için bir formül ortaya çıktı

Abdulkadir Selvi: CHP’de genel başkanlık için bir formül ortaya çıktı
AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Ekrem İmamoğlu’nun 3 eski genel başkanla yediği yemekten CHP Genel Başkanlığı için bir formülün ortaya çıktığı söylendi” dedi.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Ekrem İmamoğlu’nun 3 eski genel başkanla yediği yemekten CHP Genel Başkanlığı için bir formülün ortaya çıktığı söylendi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski CHP Genel Başkanları Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile bir yemekte bir araya gelmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, söz konusu yemekte CHP genel başkanlığı konusunda bir formül bulunduğunu iddia etti.

Selvi’nin “İmamoğlu’nu gülümseten öneri ve CHP’de ‘abi’ formülü” başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Şimdi CHP kulislerinin son 24 saattir çalkalandığı kulise geleceğim. Ekrem İmamoğlu’nun 3 eski genel başkanla yediği yemekten CHP Genel Başkanlığı için bir formülün ortaya çıktığı söylendi. CHP Genel Başkanlığı için Murat Karayalçın’ın ismi üzerinde durulduğu kulislere yansıdı. Kılıçdaroğlu çekilsin, Ekrem İmamoğlu aday olmasın. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Parti’ye kaptırılmamış olur. “Murat Abi” formülü uygulansın. Kurultay’da Murat Karayalçın genel başkan seçilsin, yerel seçimlere partiyi o götürsün. Yerel seçimden sonra CHP, İstanbul’da Belediye Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirirse İmamoğlu yerini bir CHP’liye bırakıp istifa eder. CHP’nin başına geçer. Murat Karayalçın başta olmak üzere yemeğe katılanlarla konuştum. “Murat Abi” modeli gündeme gelmemiş. Bizzat Karayalçın söyledi bunu. Diğer isimler de teyit etti.

‘O yönde telkinde bulunuyorlar’

Eğer Karayalçın ismi üzerinde yoğunlaşılsaydı Ekrem İmamoğlu kesin aday değil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na oynayacak derdim. Yemekte Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı da gündeme geliyor. Ama benim edindiğim izlenim CHP’nin 3 eski genel başkanı önceliği İstanbul seçimlerinin kazanılmasına veriyor. O yönde telkinde bulunuyorlar. Ancak Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanlığı’na adaylık konusunda ne evet diyor ne hayır.

Engin Altay’ın ismi gündeme getirildi

Kurultay süreci yaklaştıkça CHP Genel Başkanlığı için yeni isimler ortaya atılıyor. Bir grup CHP’li genç milletvekili Engin Altay’ın ismini gündeme getirdi. CHP seçimleri kazansaydı Engin Altay, Meclis Başkanı olacaktı. Aynı zamanda hem Kemal Kılıçdaroğlu ile hem Ekrem İmamoğlu ile hem de uzun süre birlikte çalıştığı Özgür Özel’le görüşebiliyor. Partinin arayış içinde olduğu bir dönemde isminin gündeme gelmesi tesadüf değil. Partide ağırlığı olan bir isim.” (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Politika