Abdulkadir Selvi: Erdoğan için “Ey İsrail” deme günleri yaklaşıyor, diye uyarmıştım. İşte o gün geldi

Abdulkadir Selvi: Erdoğan için “Ey İsrail” deme günleri yaklaşıyor, diye uyarmıştım. İşte o gün geldi
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin grup toplantısında İsrail'e tepki gösteren Erdoğan hakkında, "Erdoğan, Erdoğan’dan beklenen konuşmayı yaptı" dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki yaşanan çatışmalara dair konuşan Erdoğan “Ey İsrail, sen bir terör örgütü olarak görebilirsin çünkü bu batının sana borcu çok. Ama Türkiye’nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" dedi.

'Erdoğan, Erdoğan'dan beklenen konuşmayı yaptı'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin grup toplantısında İsrail'e tepki gösteren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını yorumladı. Selvi, köşesine taşıdığı konuşma için, "Daha önce sabır taşı çatlamak üzere demiştim. Erdoğan için “Ey İsrail” deme günleri yaklaşıyor, diye uyarmıştım. İşte o gün geldi. Erdoğan, Erdoğan’dan beklenen konuşmayı yaptı" dedi.

'Erdoğan’ın duygusal olduğunu zannetmeyin'

Selvi, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duygusal olduğunu zannetmeyin. Gazzeli çocukların vahşice katliamı karşısında gözyaşı döktüğünden kuşkum yok. Öldüğü zaman tanınsın diye çocukların isimleri kollarına yazılıyor.

Bu vahşetin ötesi var mı? Ama Erdoğan bir devlet adamı. Savaşın bitmesi ve barışın tesisi için önerilerini sıraladı. İlk başta da ateşkesin sağlanmasını önerdi. Katliamlarını devam ettirmesi için İsrail’e sınırsız destek veren medeni Batı’ya rağmen Erdoğan 'Barış' dedi." (Kısa Dalga)

Gündem