Abdulkadir Selvi: 'Sinan Ateş davasında yeni bir dönem başlıyor'

Abdulkadir Selvi: 'Sinan Ateş davasında yeni bir dönem başlıyor'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Benim tanıdığım Erdoğan, Ayşe Ateş’in verdiği bilgi ve belgelere ilgisiz kalmaz" dedi.

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün iki önemli görüşme yaptı. Önce CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel'e görüştü. Ardından da Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve çocuklarını kabul etti. Bu görüşme bir saat sürdü.

Ayşe Ateş önceki gün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la geçen hafta görüşeceğini ancak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Bunları korumayın" sözlerinden sonra görüşmenin gerçekleşmediğini söylemişti. Bu açıklamadan sonra ise görüşmenin yapılacağı açıklaması gelmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan - Ayşe Ateş görüşmesine ilişkin "Benim tanıdığım Erdoğan, Ayşe Ateş’in verdiği bilgi ve belgelere ilgisiz kalmaz" dedi. Selvi, yazısında özetle şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün iki önemli görüşme yaptı. Özgür Özel’le görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti.

Ayşe Ateş yüreği yaralı bir eş olmanın ötesinde çok saygın bir mücadele yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelip, Sinan Ateş suikastına ilişkin elindeki bilgi ve belgeleri paylaştı.

Benim tanıdığım Erdoğan, Ayşe Ateş’in verdiği bilgi ve belgelere ilgisiz kalmaz. O nedenle Sinan Ateş suikastiyle ilgili davada yeni bir dönem başlıyor diyebiliriz.

Peki buna gerek var mı? Var. Adaletin tesisi açısından hem de çok fazla ihtiyaç var." (Haber Merkezi)

Gündem