Açık Radyo: Yayın iznimizin iptali kabul edilemez

Açık Radyo: Yayın iznimizin iptali kabul edilemez
Açık Radyo, "Basın ve ifade özgürlüğü kapsamındaki bir ifadeden yola çıkarak yayın izninin iptali noktasına gelinmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Kısa Dalga - RTÜK, Açık Radyo'nun "Ermeni soykırımı" ifadesi nedeniyle radyoya verilen cezaya uyulmaması gerekçesiyle lisansını iptal etti.

Açık Radyo, yayın izninin iptaline ilişkin açıklama yaptı. "Henüz tarafımıza tebliğ edilmemekle beraber, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 03.07.2024 tarihli toplantısında, Açık Radyo’nun yayın lisansının iptal edildiği öğrenilmiştir" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yayın durdurmayla beraber verilen para cezası için karardaki gibi taksitlendirme talebinde bulunulmuş ve bu kabul edilerek ilk taksit ödenmiştir. Böylece yasaya karşı direnmek ve yargı yolu dışında bu karara karşı gelmek gibi bir niyetimizin olmadığı ve iyi niyetli bir süreç sürdürmeye çalıştığımız ortadadır.

acik-radyo-001.png

Gelinen noktada, Açık Gazete programındaki ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü kapsamında olduğu tartışmasız bulunan bir ifadeden yola çıkarak Açık Radyo’nun yayın izninin iptali noktasına gelinmesi kabul edilemez bir durumdur.

Anılan kararla ilgili yasal müracaatlar elbette ki yapılacaktır. Bununla beraber, 30 yıldan beri yayın hayatına devam eden Açık Radyo, bundan sonra da aynı evrensel gazetecilik ilkeleri doğrultusunda, aynı sorumlulukla yayın hayatına devam edecektir.

Bugüne kadar her zaman yanımızda bulunan siz sevgili dinleyicilerimiz ve dostlarımız ile bundan sonra da aynı kararlılık ve aynı duygular ile beraber olmaya devam edeceğiz." (Haber Merkezi)

Gündem