Açmayan çiçeklerin tek çaresiymiş... Toz haline getirip toprağına eklenince çiçek coşuyor

Açmayan çiçeklerin tek çaresiymiş... Toz haline getirip toprağına eklenince çiçek coşuyor
Çiçek bakımı hakkında öğrenmeniz gereken çiftçilik sırlarını sizler için derledik. Şimdi öğreneceğiniz bu bilgiler ışığında çiçekleriniz fışkıracak

Çiçeklerin sağlıklı ve canlı kalması, onlara gereken özeni göstermekle mümkündür. İşte çiçekleri canlı tutmanın bazı önemli tüyoları:

Evde çiçek bakanların en büyük sorunudur çiçeklerin küsmesi ve solması. Küsen çiçekleri coşturmayı sağlayacak yöntemler birçok kişi tarafından bilinmiyor. Veteknoloji.net sitesinde yer alan bir içerikte; Açmayan çiçeklerin daha gür açmasını ve canlanmasını sağlayacak tüyolar paylaşıldı.

Birçok kişi tarafından bilinen bu çiçek bakım yöntemleri aslında pek bilinmiyordu.

ÇİÇEKLERİNİZ HIZLA BÜYÜYECEK

Çiçeklerinin yavaş büyümesinden şikayetçi olan insanlar için yeni yöntemler paylaşıldı. Yemeklerde kullanılan kuru maya çiçeklere de iyi geliyor. Kuru maya çiçeklerin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyup karıştırmak ve çiçekleri sulamak gerekiyor. Ancak bunu yaparken bu suyun bitki yapraklarına değmemesi gerekiyor. Su doğrudan toprağa sıkılmalı. Çiçeklerin daha hızlı büyümesini sağlamak için haşlanan sebze suyu da işe yarıyor.

maxresdefault-001.jpg

Haşlanan sebzelerin suyu soğuduktan sonra çiçek ve bitkilerin üstüne dökülerek ihtiyaçları olan vitaminlerin alınması sağlanabiliyor. Aynı zamanda çiçekler sulanırken çeşme suyu kullanılmaması öneriliyor. Çeşme suyunun insanlara ve hayvanlara vereceği zararlar çiçekler için de geçerli. Kireçli su yerine içme suyu kullanılması öneriliyor. Çiçeklere maden suyu da verilebiliyor ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Her sulamada çiçeklere maden suyu verilmemesi gerekiyor. İki ayda bir sulama işlemi yaparken maden suyu koyulması çiçek köklerinin beslenmesini sağlayabilir. Sulama işleminden önce maden suyunun ağzı açık şekilde iki gün asidinin gitmesi beklenir ve dinlendirildikten sonra iki ayda bir çiçeklere verilebilir. Maden suyu miktarının bir fincanı geçmemesi de öneriliyor.

Çiçeklerinizi canlı tutmak için bu tüyolara dikkat etmek, onların uzun ömürlü ve güzel bir şekilde büyümelerini sağlar. Unutmayın, her çiçeğin farklı ihtiyaçları olabilir, bu nedenle onları yakından takip etmek ve gereken özeni göstermek önemlidir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam