Adalet arayan acılı babaya ‘hâkim ve savcıya hakaret’ten 6 yıla kadar hapis istemi

Adalet arayan acılı babaya ‘hâkim ve savcıya hakaret’ten 6 yıla kadar hapis istemi
Mütalaasını sunan savcı, 19 yaşındaki oğlunu alkollü bir sürücünün çarpması sonucu kaybeden Menderes Gündüz’ün 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Bir trafik kazasında yaşamını yitiren profesyonel bisikletçi Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz’ün duruşmada hâkim ve savcıya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı hapis cezası istedi.

19 yaşındaki profesyonel bisiklet sporcusu Umut Gündüz, 15 Temmuz 2020 tarihinde antrenman sonrası bisikletiyle evine dönerken, Çağdaş Şenyüz’ün aracıyla çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından gözaltına alınan Şenyüz’ün 1.53 promil alkollü olduğu tespit edilmişti.

Şenyüz, Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmış ve iyi hal indirimi uygulanmıştı.

27 Aralık 2021’de görülen bu duruşmada karara tepki göstererek, “Bu verdiğiniz karar ile katili koruyorsunuz. Siz de katilsiniz. Oğlumun kanı sizin de elinizde, siz de yargılanacaksınız ve tutuklanacaksınız” diyen baba Menderes Gündüz’ün sözleri nedeniyle dava açıldı.

Gündüz’ün, Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tuğçe Meden ile duruşma savcısı Emre Gürtek’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi.

Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi katibi ile mübaşirin tanık olarak dinlendiği duruşmada Menderes Gündüz savunma yaptı.

Oğlunun ölüm haberini aldıkları andan itibaren intikam gibi fikirlere kapılmadıklarını söyleyen Gündüz, “Biz ne yapıp edip hukuk yoluyla ceza almasını sağlamak için elimizden geleni yapacağımızı söyledik” dedi.

“Tek tip yargılama yapılıyor”

Sanığın 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini hatırlatan Gündüz, bisiklet sporcularının yaşamını yitirdiği kazalar nedeniyle 300 kişinin yargılandığını, sadece bir kişinin 1 yıl hapis yattığını söyledi.

“Gençlerin hepsi farklı şekilde öldürüldü ama tek tip şekilde yargılandılar. Diğer araç sürücülerinin hepsi mi haklıdır?” diye soran Gündüz, ilk duruşmada taraflar adil şekilde dinlenmediği, tarafsız yargılama yapılmadığı halde hiçbir şey demediklerini, ikinci duruşmada alelacele karar verildiğini kaydetti. Gündüz, “Biz kimseyi burada da tehdit etmedik” diyerek, suçlamaları reddetti.

Mütalaasını sunan savcı, acılı babanın 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşma 10 Ocak 2023 tarihine ertelendi. (Kısa Dalga)

Gündem