Adalet Bakanı Bozdağ: Elbistan'da Türkiye'ye örnek yeni çarşılar oluşturuldu

Adalet Bakanı Bozdağ: Elbistan'da Türkiye'ye örnek yeni çarşılar oluşturuldu
Elbistan'da kurulan konteyner çarşıyı ziyaret eden Adalet Bakanı Bozdağ, "Elbistan bu açıdan da Türkiye'ye örnek olmuş oldu" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Elbistan'da kurulan konteyner çarşıyı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Hem Kahramanmaraş merkezimizde hem de Elbistan'ımızda büyük bir koordinasyonla vatandaşlarımızın deprem sonrası talep ve ihtiyaçlarının karşılandığını ve önemli adımlar atıldığını yerinde görmüş olduk. Hem İçişleri Bakanlığımıza hem Elbistan'da Kayseri ve Aksaray Valiliğimizi programlarında değerli valilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Geçici de olsa barınma merkezleri ve ticaret alanlarının oluşturulduğunu görmenin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Bozdağ, "Burada en önemli gördüğümüz farklardan bir tanesi de bu önünde bulunduğumuz çarşıdır. Zira esnafımız, ticaret imkanlarını kaybedenlerimiz oldu. Elbistan'da belki Türkiye'ye örnek yeni çarşılar oluşturuldu. Şu anda Kayseri Belediyemiz bir çarşıyı faaliyete geçirmiş durumda. Elbistan'da ticari alanda da hayat ağır ağır normalleşmeye başladı. Umarım buradaki bu ticari alan deprem felaketi yaşayan yerlerde ihtiyaç olan alanlarda da aynen tatbik edilecektir. Elbistan bu açıdan da Türkiye'ye örnek olmuş oldu" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, "Tabii vatandaşlarımızın kalıcı konutlara geçmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir yıl içerisinde vatandaşlarımızın kalıcı konutlara geçmesini temin edeceğiz. Onlara yeni bir Elbistan'da, yeni evlerinde, yeni imkanlar içerisinde daha iyi şartlarda yaşama imkanını inşallah sunacağız. Elbistanlıların umudunu çoğaltmak ve gelecekte daha iyi olmasını sağlamak sizin boynuzun borcudur. Milletimize ve Elbistanlılarla verdiğimiz bizim şeref sözümüzdür. Bunun gereği de sizin şahitliğinizle el ele birlikte yapacağız" diye konuştu. (DHA)

Gündem