Adalet Bakanı Gül'den "Mahkeme kararı arkamızdan gelsin" diyen Soylu'ya gönderme: "Hukuk önden yürüsün"

Adalet Bakanı Gül'den "Mahkeme kararı arkamızdan gelsin" diyen Soylu'ya gönderme: "Hukuk önden yürüsün"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'Biz yapalım hukuk arkadan gelsin' değil, 'hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" dedi. Bu sözler Soylu'nun "Muhtarlarımız diyor ki 'Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.'Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" açıklamasına gönderme olarak yorumlandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu"nun açılışında konuştu.

Konuşmasında 'hukuk' vurgusu yapan Gül, "'Biz yapalım hukuk arkadan gelsin' değil, 'hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" dedi.  

Gül'ün bu sözleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 26 Ekim'de Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi’ndeki şu sözlerini hatırlattı:

"Muhtarlarımız diyor ki 'Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.'Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara 'Bu binayı ne yapacaksın. 'Muhtar 'mahkeme kararı var yıkamayız' diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya!"

TIKLAYIN - Soylu'dan muhtarlara: "Mahkeme kararını beklemeden metruk binaları gece yıkın"

Gündem