Adalet Bakanı Tunç'tan AYM kararı yorumu: Gerekçeli karardan sonra işlem yapılır

Adalet Bakanı Tunç'tan AYM kararı yorumu: Gerekçeli karardan sonra işlem yapılır
Adalet Bakanı Tunç, Can Atalay'ın başvurusunda "hak ihlali" olduğuna hükmeden AYM kararına ilişkin "Gerekçeli karar doğrultusunda elbette ki işlem yapılır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararıyla ilgili açıklama yaptı.

AKP'nin grup toplantısı için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, Can Atalay'ın Meclis'e dönüp dönmeyeceğiyle ilgili soruya "gerekçeli karar doğrultusunda elbette ki işlem yapılır" yanıtını verdi.

Tunç, şöyle konuştu:

"Gerekçeli kararı gördükten sonra bir açıklama yapmak gerek. Anayasa Mahkemesi'nin bir hak ihlali kararı varsa, gerekçeli kararı bir okumamız lazım. Gerekçeli karar doğrultusunda elbette ki işlem yapılır" dedi.



" />

Gezi davası tutuklusu Can Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilmesine rağmen aylardır tahliye edilmedi.

Atalay'ın bireysel başvurusunu bugün karara bağlayan Anayasa Mahkemesi (AYM), oy çokluğu ile “seçilme hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetti.

Can Atalay'ın avukatlarının, AYM kararını gün içerisinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesi bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem