Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar yargı kıskacında: 15 soruşturma, 6 dava

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar yargı kıskacında: 15 soruşturma, 6 dava
641 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'ni sürdüren Emine Şenyaşar'a 2 dava daha açıldı. Böylece dava sayısı 6 oldu. 65 yaşındaki Şenyaşar hakkında 9 soruşturma daha bulunuyor.

2018 seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar'a iki ayrı dava daha açıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’ın haberine göre, 641 gündür oğlu Ferit ile birlikte Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan 65 yaşındaki Emine Şenyaşar hakkında 15 soruşturma açıldı, bunların 6'sı davaya dönüştü. Bu davaların son 2 tanesi İnsan Hakları Haftası'nda tebliğ edildi.

Şenyaşar’ın avukatı Mehmet Ali Aslan, soruşturmaların hepsinin Adalet Nöbeti’yle ilgili olduğunu söyledi.

Aslan, "Emine Şenyaşar 641 gündür adliye önünde. Bu başlatılan soruşturmaların tamamı Emine Şenyaşar'ın adliye içinde geçirdiği zaman zarfı içindeki soruşturmalar. Bu soruşturmalarla Emine Şenyaşar'ın başlatmış olduğu adalet mücadelesini sekteye uğratma çabası olduğunu görmekteyiz" diye konuştu.

Soruşturmaların içeriğinin büyük çoğunluğunun AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın kamu görevini yaparken, görevi sırasında kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle açıldığını belirten Aslan, "Ancak iddianamelere baktığımız zaman İbrahim Halil Yıldız'ın nasıl bir kamu görevi ifa ettiğine dair iddianamelerde bir ibare olmadığını görmekteyiz. Bu soruşturmalarda AKP'li İbrahim Halil Yıldız kamu görevini ifa ettiği nedeniyle kendisine hakaret edildiği yönünde bir değerlendirme yapılıyorsa, bunun dayanağı AKP'li Yıldız'ın akraba ve korumalarının Şenyaşar ailesine yapmış olduğu bu eylem neticesinde 3 kişinin ölmesi sonucu ortaya çıkan fiildir” dedi.

Aslan, Emine Şenyaşar hakkında başlatılan soruşturmaların hukuksuz olduğunu ifade etti.

Gündem