Adalet Partisi Genel Başkanı Öz: MHP’den de AKP'den de genel başkanlığı bırakmam için tehditler geliyor

Adalet Partisi Genel Başkanı Öz: MHP’den de AKP'den de genel başkanlığı bırakmam için tehditler geliyor
Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in kendisini arayarak partiyi devretmesini talep ettiğini açıklayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, bu teklifi reddetmesinin ardından AKP ve MHP’li isimlerden, “Bırakın bu işi, vazgeçin” diye tehdit telefonları aldığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapılacak ilk seçimlerde katılma yeterliliğine sahip olan parti sayısını 27 olarak belirledi. Bu partiler arasında genel başkanlığını Prof. Dr. Vecdet Öz’ün yürüttüğü Adalet Partisi (AP) de yer aldı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Öz, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in kendisini arayarak partiyi devretmesini talep ettiğini açıklayan AP Genel Başkanı Öz, bu teklifi reddetmesinin ardından AK Parti ve MHP’li isimlerden, “Bırakın bu işi, vazgeçin” diye tehdit telefonları aldığını söyledi. Öz'ün Serkan Alan'ın sorularına yanıtları özetle şöyle:

"(...) Tansu Hanımefendi bizim başbakanlığımızı yapmış bir dostumuz. Bu teklif hoş bir teklif değil. Siz, “Canım sıkıldı bırakıyorum siyaseti, iç geçiriyorum şimdi de canım çekti siyaset yapayım” diyemezsiniz. Siyaset böyle bir şey değil. Emek verenlerin hakkını bir kalemde silip atamazsınız. Canının çekmesinin sebebi çok önemli. Kendi ruh dünyasında kendi ilişkileriyle ilgili. Niye çekti? Duygusal olarak mı zorundalıktan mı çekti bilemiyorum. Gönül gezdirerek siyasetten yanı sıra bu işin içinde başka işler olduğunu düşünüyorum. Bu kendi varsayımımız."

(Tansu Çiller’in teklifini reddetmenizin ardından size “Adalet Partisi Genel Başkanlığı'nı bırak” diye örtük bir tehdit telefonu geldi mi?) AKP kanadından sürekli geliyor. “Bırakın bu işi, vazgeçin” diye geliyor. “Bu işlerle uğraşmayın, bırakın” diye tehditler geliyor. Sanal ortamda yazıyorlar, telefonumuza mesaj atıyorlar. Bunlardan bir çekincemiz, korkumuz yok. Biz kimseden korkmayız.

MHP’den de AK Parti’den de bu tarz, genel başkanlığı bırakmam için tehditler geliyor.

Biz korkmayız. Gelsinler yapsınlar ne yapacaklarsa. Biz Atatürkçü cumhuriyetçi, vatansever insanlarız. Korkarak siyaset yapılmaz."

Öz ayrıca Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ittifak çerçevesinde görüşme gerçekleştirdiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısındaki adaya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verebileceklerini belirtti.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Politika