Adana Büyükşehir Belediyesi operasyonunda yeni detaylar... Operasyon 2022'deki soruşturma kapsamında yapılmış

Adana Büyükşehir Belediyesi operasyonunda yeni detaylar... Operasyon 2022'deki soruşturma kapsamında yapılmış
Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, "rüşvet" iddiasıyla bu sabah yapılan operasyonun, 2022 yılında başlayan bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları üzerine bu sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda, büyükşehir belediye başkanı danışmanlarından M.S'nin de aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Birgün'ün haberine göre, operasyonun, belediyenin bir reklam ihalesi ile ilgili olduğu ve 2022'deki bir soruşturma kapsamında yapıldığı ifade edildi.

"Zamanlaması manidar"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın, "Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz." yorumunda olduğu operasyonla ilgili olarak, CHP kaynakları, 2022 yılında başlayan bir soruşturma kapsamında 31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala belediye binasında operasyonun zamanlamasının, 'manidar' olduğunu kaydetti.

"İktidarın algı operasyonu"

CHP Adana Milletvekili ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da, "İktidar her seçim öncesinde devletin kurumlarını kullanarak bu algı operasyonunu yapıyor.” dedi.

"Başkan değişmeyecek"

Perşembe günü CHP'nin Adana Büyükşehir Adayının açıklanması beklenirken, Bulut, "Herkes biliyor ki buradaki başkan değişmeyecek ama bu aramızda kalsın. Bugün burada demokrasi mücadelesi vereceğiz. Bedel ödemekse bedel ödeyeceğiz." dedi. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem