Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Mor Yerleşke protokolünü imzaladı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Mor Yerleşke protokolünü imzaladı
dana Büyükşehir Belediye Başkan Zeydan Karalar ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü tarafından 'Mor Yerleşke' protokolü imzalandı.

Mor Yerleşke ile ilgili protokol, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Zeydan Karalar ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü tarafından imzaladı.

Proje kapsamında Dağlıoğlu Mahallesi Güney Yıldızı Parkı’nda açılan Mor Yerleşke, kadınlara hizmet verecek.

Mor Yerleşke: Şiddetten arınmış güvenli alan

Boyner'in desteğiyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından hayata geçirilen Mor Yerleşke Projesi’ni Adana Büyükşehir Belediyesi de destekliyor. Şiddetten arınmış güvenli alan olarak kurulan Mor Yerleşke'de, depremden etkilenen kadınlar, çocuklar, bakıma muhtaç yaşlılar ve engelli bireylerin koşullarının iyileştirilmesi, her yaş grubuna yönelik psikososyal destek sağlanması, ikincil mağduriyet ve travmalarının ortadan kaldırılması, sağlık taraması yapılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik eğitimler verilmesi hedefleniyor.

Emzirme odaları da yer alıyor

Mor Yerleşke’de emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları yer alıyor. Çocuklar ve yetişkinler için psikolojik danışmanlık, hijyen malzemelerine erişim ve diğer destekler de ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacak. Mor Yerleşke, Dağlıoğlu Mahallesi Güney Yıldızı Parkı’nda hizmet verecek.

'Kadınların erkeklerle eş ve eşit olduğu demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz'

Mor Yerleşke’nin açılışını Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile birlikte yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, projeye fikir öncülüğü yapan Federasyon’u ve destek veren Boyer’i kutladı. Başkan Karalar, “Kadına şiddetin arttığı bir dönemde bu yerleşke çok önemli. Biz de projeyi destekliyoruz. Kadınların erkeklerle eş ve eşit olduğu demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de Başkan Karalar’a destekleri dolayısıyla teşekkür ederek, mor rengin kadına güvenin ve dayanışmanın sembolü olduğunu belirtti.

Kadın