Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıçam'da kurduğu portatif havuz yurttaşların kullanımına açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıçam'da kurduğu portatif havuz yurttaşların kullanımına açıldı
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıçam Atatürk Parkı'nda kurduğu portatif havuzun açılışı yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan 40 yüzme havuzuyla hem çocuklara yüzme öğretiyor hem de yaz sıcaklarından korunmalarını sağlıyor. Bu kapsamda Sarıçam Atatürk Parkı’nda oluşturulan portatif havuzun açılışı da Başkan Karalar, muhtarlar, veliler ve çocukların katılımıyla yapıldı.

'Boğulma olaylarını azaltmayı hedefliyoruz'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, açılışta “Yaz boyunca 26 açık yarı olimpik yüzme havuzu ve 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam 40 yüzme havuzunda çocuklarımıza yüzme eğitimi veriyor, bu sayede yaz aylarında yaşanan boğulma olaylarını azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

'Onlarca evladımız sulama kanallarında hayatını kaybediyor'

Açılışta Karalar, şunları kaydetti:

“Yaz boyunca 26 açık yarı olimpik yüzme havuzu ve 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam 40 yüzme havuzunda çocuklarımıza yüzme eğitimi veriyor, bu sayede yaz aylarında yaşanan boğulma olaylarını azaltmayı hedefliyoruz. Biz Seyhan Belediye Başkanı olduğumuzda, yaz aylarında sulama kanallarında onlarca evladımızın boğulduğunu görüyorduk. Böyle sıcak bir memlekette, evlatlarımız nerede su görse atlamak, serinlemek istiyor. Böyle olunca ne yazık ki onlarca evladımız sulama kanallarında hayatını kaybediyor, anaların, babaların yüreği yanıyordu. Buna bir çare olmak, ölümleri azaltmak için harekete geçtik ve portatif havuzlar kurmaya başladık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde daha fazla çocuğumuza ulaşmak için çalışmamızı sürdürdük. Şu anda 26 açık yarı olimpik havuzumuz ve 14 portatif yüzme havuzumuz hizmette. Önümüzdeki süreçte portatif havuz sayısını artıracağız.”

'Önümüzdeki dönem kentin doğusunda iki adet daha altgeçit yapacağız'

Sarıçam’a yapılan hizmetlere değinen Başkan Karalar, biyolojik gölet içeren park, dere ıslahı, yenileme, onarım ve yol çalışmalarıyla ilgili de vatandaşı bilgilendirdi. Karalar, “D-400 üzerine önemli bir altgeçit yaptık, Allah izin verirse salı günü de Şakirpaşa Altgeçidi’nin temelini atacağız, daha sonra Türkmenbaşı Altgeçidi’nin temelini de atacağız. Bunlar 100 yılı aşkın süredir belediye olarak yapılmayan işler. Ne mutlu ki yapmak bu kardeşinize nasip oluyor. Önümüzdeki dönem kentin doğusunda iki adet daha altgeçit yapacağız” diye konuştu. (ANKA)

Gündem