Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaz okullar açılışını yaptı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaz okullar açılışını yaptı
Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın açılışı Seyhan Güney Yıldızı Stadyumu’nda yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Geçen yıl çeşitli dallarda 18 bin 600 evladımıza spor eğitimi verdik, bu yıl 13 branşta yaklaşık 30 bin çocuğumuza ulaşacağız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın açılışı Seyhan Güney Yıldızı Stadyumu’nda yapıldı.

Yaz Spor Okulları’nın açılışına, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şubesi Başkanı Kerim Hoşfikirer, TÜFAD Adana Şubesi Başkanı Mehmet Sümer, Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Sedat Gül, Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi bürokratları, muhtarlar, konuklar, eğitmenler ve sporcu çocuklar katıldı. Yaz Spor Okulları açılışında yapılan çekiliş sonucu çocuklara bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.

'13 branşta 30 bin çocuğumuza ulaşacağız'

Burada konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Geçen yıl çeşitli dallarda 18 bin 600 evladımıza spor eğitimi verdik, bu yıl 13 branşta yaklaşık 30 bin çocuğumuza ulaşacağız” dedi.

'Çocukları güvende olan anneler mutluysa ben de mutluyum'

Adana’yı bir spor kenti haline getirdiklerini belirten Başkan Karalar, şunları kaydetti:

“Adana deyince artık akla her türlü güzelliğin yanında bir spor kenti de geliyor. Çocuklarımız, yaz boyunca eğitmenlerinin gözetiminde spor yaparak sokağın muhtemel tehlikelerinden kurtuluyor. Geçen yıl çeşitli dallarda 18 bin 600 evladımıza spor eğitimi verdik, bu yıl 13 branşta yaklaşık 30 bin çocuğumuza ulaşacağız. Annelerimiz, çocuklarını gönül rahatlığıyla spor okullarımıza gönderiyor. Bir ülkede evin reisi kadın mutluysa ev de mutludur. Bir ülkede kadınlar mutluysa o ülke mutludur. Çocukları güvende olan anneler mutluysa ben de mutluyum.”

90 noktada eğitim

13 branşta, 10 ilçede, 90 noktada alanında uzman antrenörler eşliğinde, spor malzemeleri ve kıyafet desteği ile spor eğitimi alan çocuklar, aynı zamanda yazın keyfini çıkarıyor. 2023 Yılı Yaz Spor Okulları kapsamında; futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando, güreş, masa tenisi, atletizm, jimnastik, tenis, satranç, kano ve kürek dallarında yaklaşık 30 bin çocuğa ücretsiz spor eğitimi verilmesi planlanıyor.

26 açık yarı olimpik yüzme havuzu

Yaz boyunca 26 açık yarı olimpik yüzme havuzu, 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam 40 yüzme havuzunda 10 bin çocuğa yüzme eğitimi de veriliyor. Eğitime gelen çocuklara branşlarına göre sporcu kimlik kartı, forma, şort, tozluk, mayo, yüzücü şortu, bone ve çantaları ücretsiz veriliyor. Yaz Spor Okulları’nda başarılı olan çocuklar, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında eğitimlerine devam ederek lisanslandırılacak.

Devam eden kayıtlar, çevrimiçi ve bizzat başvuru ile yapılacak.

Yaşam