Adana Valiliği, Onur Haftası nedeniyle yapılacak basın açıklamasını yasakladı

Adana Valiliği, Onur Haftası nedeniyle yapılacak basın açıklamasını yasakladı
LGBTİ+ Onur Haftası nedeniyle Adana'da 9 Temmuz'da (yarın) yapılması planlanan basın açıklaması valilik tarafından yasaklandı.

Adana LGBTİ+ Dayanışma, Çukurova LGBTİ+ Dayanışma, Direnişin Renkleri ve Adana’daki bağımsız LGBT+ aktivistlerinin LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında kentte yapılmak istenen basın açıklaması Adana Valiliği tarafından yasaklandı.

'Kararlıyız, hiçbir yere gitmiyoruz'

LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Adana'da "geri geri gitmemek" anlamına gelen "Anarya" başlığıyla yayınladığı açıklamada, "Bizimle aynı yolda yürümekten çekinenlere şunu söylemek istiyoruz: Otoriter devlet rejimine karşı verilen mücadelede, bizler olmadan başarıya ulaşılamayacağını hatırlatıyoruz. Adana'dayız, buradayız! Kararlıyız, hiçbir yere gitmiyoruz. İkinci Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü LGBTİ+lara esenlik getirsin" denildi.

anarya.png

Adana Valiliği dün (7 Temmuz) yaptığı açıklamada kentte üç gün boyunca boyunca tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması amacıyla yukarıda belirtilen hususlarında dikkate alınarak kamu düzeni ve genel ahlakı bozucu nitelikte yapılacak hür türlü eylem ve etkinlikler ile ilgili; ilimiz genelinde park/bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya/kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem/etkinliklerin yapılmasının, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun (11/A) ve (11/C) maddeleri ile 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci maddesi hükümleri doğrultusunda 08/07/2023 günü saat:08.00’den başlayarak 10/07/2023 günü saat:23.59’a kadar 07/07/2023 tarih ve 75027471-5113(12470)/1 sayılı olur ile yasaklanmıştır."

Gündem