Adana'da HDP'li yöneticiler dahil 38 kişi gözaltına alındı: 'Hakaret edip darp ettiler, evde çocuklar vardı'

Adana'da HDP'li yöneticiler dahil 38 kişi gözaltına alındı: 'Hakaret edip darp ettiler, evde çocuklar vardı'
Adana’da sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ve HDP'li yöneticiler dahil 38 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Binevş Kültür Merkezi ile ilgili yürüttüğü bir soruşturmayı gerekçe göstererek 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Soruşturma kapsamında Binevş Kültür Merkezi ile Adana ve Diyarbakır'da bazı adreslere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, polislerin evlerin kapılarını kırdığı ve yurttaşları darp ettiği belirtildi.

Baskınlarda yapılan aramaların ardından aralarında Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl eş başkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış, DBP Çukurova Bölge eş sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler ile Mehmet Sait Dikmen, Abdurrahman Oral, Hayrettin Öz, Sever Uzun, Mehmet Saruhan ve Mahsun Uzun’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

KÜLTÜR MERKEZİNE BASKIN

Binevş Kültür Merkezi'ndeki aramalar ise devam ederken, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un belediyedeki odasında da arama yapıldığı ifade edildi.

Gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü kaydedildi.

'HAKARET EDİP BİZİ DARP ETTİLER, EVDE ÇOCUKLAR VARDI'

Polislerin baskın düzenlediği Mehmet Sait Dikmen'in evinde yurttaşların polislerce darp edildiği belirtildi. Gözaltına alınan Mehmet Sait Dikmen'in babası Mehmet Emin Dikmen, sabah saatlerinde evlerine baskın düzenlendiğini belirterek, yaşadıkları şöyle anlattı: "Polislere durun kapıyı açacağız dedi, durmadan kapıya vurup, bağırıyorlardı. Polis dış kapımızı kırdı ve o esnada cam kırılıp yüzümüze geldi. Kan içinde kaldık. Hakaret edip bizi darp ettiler. Evde çocuklar vardı ve psikolojileri bozuldu. Üzerimize silah doğrultular. Bu vicdansızlıktır" dedi.

ÇIPLAK ARAMA İDDİASI

Baskın sırasında evde bulunan bir kadının ise bir odaya kapatıldığı ve giysilerinin çıkarılarak çıplak arama dayatıldığı iddia edildi. (MA)

Gündem