Adana'da LÖSEV için yamaç paraşütüyle bağış çağrısı

Adana'da LÖSEV için yamaç paraşütüyle bağış çağrısı
Adana'da Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nda (LÖSEV) çalışan 21 yaşındaki Melisa Bay (21), yamaç paraşütü yaparak kendisi gibi mücadele eden hastalara destek istedi.

Melisa Bay'a 2011 yılında kemik kanseri teşhisi konuldu. 9 yaşında kansere yakalanan savaşan Bay, o dönem LÖSEV'in de desteğiyle tedavi olup hastalığı atlattı.

Geçen yıl LÖSEV Adana Şubesi'nin Sosyal Hizmetler Birimi'nde işe başlayan Melisa Bay, şimdi kendi gibi mücadele eden hastalara destek oluyor.

Bay, Kurban Bayramı öncesinde de yamaç paraşütü yapıp bağış çağrısı yaptı.

Uçuş sırasında elinde LÖSEV afişi tutan Bay, dakikalarca alkışlandı.

LÖSEV'le tanışmasını anlatan Melisa Bay, şunları söyledi: "2011'den itibaren her günüm LÖSEV'de geçiyor. Bir süre sonra onlar için bir şeyler yapmak, bu mücadelenin içinde bulunmak istedim. Bu hastalıkla mücadele eden çocuklar için LÖSEV'de personel olarak görev almaya başladım. Bunun için çok mutluyum. LÖSEV olarak Kurban Bayramı dönemlerinde vekaleten aldığımız kurban bağışlarını yıl boyunca hastalarımıza taze bir şekilde iletmeye çalışıyoruz. Bugünse Kurban Bayramı kampanyasındaki farkındalığımızı göstermek için paraşütle uçtum."

​LÖSEV Adana Şubesi İl Koordinatörü Betül Özgüven ise "Her sene olduğu gibi bağışçılarımızın yaptığı kurban bağışlarını hijyenik entegre tesislerde kesiyoruz. Din görevlisi, veteriner hekim ve bizim gözetimimizde Diyanet'in kurallarına uygun bir şekilde kurbanlar kesiliyor. Bu kurbanları, 12 ay boyunca hastalarımıza taze et olarak ulaştırıyoruz. Lösemili çocuklarımızın ve yetişkin kanser hastalarımızın tedavilerinde protein ağırlıklı beslenmeleri çok büyük önem arz etmektedir. Bu durum tedavilerine çok büyük katkı sağlamaktadır. Melisa da iyileşmiş gençlerimizden bir tanesi. Kurban Bayramı kampanyası kapsamında bir tanıtım yapmak istedi. 'Ben iyileştim, siz de iyileşebilirsiniz' diyerek çocuklarımıza destek istedi" diye konuştu. (DHA)

Gündem