Adana'da TKP'den İncirlik protestosu

Adana'da TKP'den İncirlik protestosu
TKP'liler Adana’da ABD İncirlik Hava Üssü'nün kapatılması ve NATO’dan çıkılması talebi ile İncirlik Üssü’ne yürümek istedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Adana’da ABD İncirlik Hava Üssü'nün kapatılması ve NATO’dan çıkılması talebi ile eylem yaptı.

Evrensel'de yer alan habere göre, İncirlik Üssü’ne yürüyüş yapmak üzere D-400 Karayolu üzerinde toplanan TKP'liler, “NATO Defol” pankartı açarak, “ABD Defol, bu memleket bizim”, “NATO Defolsun, üslere el konsun” sloganları attı.

Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine toplanılan alanda Türkiye Komünist Gençliği adına basın açıklamasını Eylül Çapar okudu. Geçmişten bugüne dünya emekçi halkları için büyük bir tehdit oluşturmaya devam eden NATO’nun ikinci dünya savaşı ile beraber Sovyetler Birliği’nin etki alanının genişlemesi karşısında karşı devrimci bir terör örgütü olarak kurulduğunu ifade eden Çapar, Türkiye’de NATO’nun 12 Eylül darbesi, işlenen siyasi cinayetler, faili meçhullerden bağımsız olmadığını belirterek bunların hesabını sormak için toplandıklarını ifade etti.

Gündem