Adana'da uyuşturucu operasyonu: Polis köpeği koku almasın diye biber salçası sürmüşler

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Polis köpeği koku almasın diye biber salçası sürmüşler
Adana'da takip edilen bir otomobilde yapılan aramada 27 kilo esrar bulundu. Şüphelilerin polis köpeğinin koku almasını engellemek için paketlere biber salçası ve zeytin yağı sürdükleri anlaşıldı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda takibe alınan otomobil, uygulama noktasında durduruldu.

Sürücü Halil İbrahim G. ile yanındaki Nazlı G. ve Kadir E. indirilerek araçta narkotik köpeği "Barbara" ile arama yapıldı.

Barbara, otomobilin bagajındaki valizlere tepki verdi. Açılan valizlerde, eğitimli köpeklerin koku almaması için dışına biber salçası ve zeytin yağı sürülmüş 38 paket bulundu. Paketlerin içerisinden 27 kilo esrar çıktı.

Gözaltına alınıp, emniyete götürülen şüphelilerden Halil İbrahim G., sorgusunda, uyuşturucunun kendisine ait olduğunu, paraya ihtiyaç duyduğu için tanımadığı birinden satın aldığını ve pişmanlık duyduğunu söyledi. Diğer şüpheliler ise uyuşturucudan haberlerinin olmadığını öne sürdü.

İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Halil İbrahim G. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Gündem