Adana valilerinden ormanlık alanda villa ve peyzaj işlerine 40 milyon TL

Adana valilerinden ormanlık alanda villa ve peyzaj işlerine 40 milyon TL
Önceki Adana Valisi Elban’ın, 15 milyon TL’ye barajın kenarına, ormanın ortasına villa inşa ettirdiği, yeni Vali Köşger ise villanın çevre düzenlemesi ve peyzajı için 25 milyon TL harcadığı ortaya çıktı.

Şimdi İzmir Valisi olan Süleyman Elban'ın, 10 Haziran 2020 ile 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında Adana Valisi olarak görev yaptığı dönemde Seyhan Barajı kıyısında bir villa inşa ettirdiği ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 18 Ağustos 2022’de “Adana Vali Konağı Yapım İşi” adı altında düzenlenen ihaleyle villanın inşaatı için 15 milyon TL harcandı. Villanın inşa edileceği alan olarak ise imar planı bile olmayan Seyhan Barajı’nın kıyısındaki 10 bin metrekarelik ormanlık alan seçildi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılan arazi, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından Adana Valiliği’ne tahsis edildi.

Vali Elban'ın, valilik bütçesinden inşa ettirdiği villasına sauna, fitness salonu, kahvaltı odası, çalışma odası ve çok sayıda yatak odası yaptırdığı, iki katlı villada asansörün de yer aldığı ve ayrıca her yatak odasının özel banyosu olduğu iddia edildi.

Yeni validen 25 milyona peyzaj

Süleyman Elban’ın İzmir Valisi olarak atanmasının ardından yeni Adana Valisi Yavuz Selim Köşger 31 Ocak 2024’te düzenlediği ihaleyle 15 milyon TL’ye inşa edilen villanın çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulaması için 25 milyon TL daha harcandı. (Kısa Dalga)

Gündem