Adaylık kulisi: HDP'de Gültan Kışanak dışında bir isim daha konuşuluyor

Adaylık kulisi: HDP'de Gültan Kışanak dışında bir  isim daha konuşuluyor
HDP'de Gültan Kışanak'ın yanı sıra Rıza Türmen'in adının adaylık için konuşulduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine altı aydan az bir kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur ittifakı aday olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı açıklamıştı. Altılı masa ise aday belirleme müzakerelerine yeni başlıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklaması siyaseti hareketlendirdi. Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Buldan’ın sözlerine bir günde gelinmediğini belirterek, "Biz trenimizi yola çıkardık. Ancak ortak aday fikrine kapı kapatmadık" dedi.

Bu arada HDP'nin adayının eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak olduğu gündeme geldi. Gerçek Gündem'den Filiz Gazi'nin sorularını yanıtlayan Kışanak, şunları söyledi: HDP de HDP seçmeni de ‘isimlerden’ daha çok ‘yaklaşımlarla’ ilgileniyor. HDP seçmeni, politik taleplerinden azade, sadece ‘oy’ olarak görülemez. HDP seçmenine karşı ‘el mahkum’ siyaseti izlemek de sonuç alıcı bir yaklaşım değildir.”

Halk TV yazarı İsmail Saymaz ise HDP'de Kışanak'ın yanı sıra eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hakimi Rıza Türmen'in adının geçtiğini yazdı. Saymaz, "HDP neden bir gün sonra tavır değiştirdi?" sorusunu da bir HDP'liye yönelttiğini belirterek şunları yazdı:

"Bir HDP’li şunları söylüyor: 'Hesaplaşma ve yüzleşme süreçleri nasıl çalışacak? Adamların kerameti kendinden menkul, HDP’nin yüzde 15’ini alacak, üstüne diyecek ki, ‘O mevzuyu araştırmazsınız.’ Böyle bir şey olabilir mi? Neden İçişleri Bakanlığı’na İyi Partililerden başka adı geçen yok. Bir sosyal demokrat niçin İçişleri Bakanı olamıyor?'"

Yazının tamamı

Gündem