Adem Kara’nın öldürülmesiyle ilgili valilik açıklaması: Polisin ayağı takılmış

Adem Kara’nın öldürülmesiyle ilgili valilik açıklaması: Polisin ayağı takılmış
Mardin Valiliği, Midyat’ta polis tarafından vurulan Adem Kara’ya ilişkin açıklamasında “Personelimiz takibe başlamış, bu sırada kaldırım taşına ayağının takılması sonucu silahı ateş almış” dedi.

Mardin’in Midyat ilçesinde kurulan hayvan pazarında 1 Eylül'de, polisler tarafından "dur ihtarına uymadığı" iddiasıyla açılan ateşte 21 yaşındaki Adem Kara, ağır yaralandı. Kara, tedavi gördüğü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Mardin Valiliği, olaydan üç gün sonra bir açıklama yayınladı. Polisin Kara’yı kovalarken ayağının kaldırım taşına takılması sonucu silahın ateş aldığını savunulan açıklamada şöyle denildi:

“01.09.2022 günü Midyat Asayiş Büro Amirliği görevlilerimizce, Midyat Sanayi Mahallesi Cizre Caddesi’nde, suç kayıtları mevcut olan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışma sırasında, Adem Kara isimli şahıs ekiplerimizden kaçmaya çalışmış, bunun üzerine personelimiz tarafından havaya ikaz atışı yapılmıştır. Şahsın kaçmaya çalışmaya devam etmesi üzerine personelimiz takibe başlamış, bu sırada kaldırım taşına ayağının takılması sonucu silahı ateş almış ve Adem Kara yaralanmıştır. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kara, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Adem Kara’nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem