Aden Körfezi'nde kaçırılan gemi 15 saat sonra kurtarıldı

Aden Körfezi'nde kaçırılan gemi 15 saat sonra kurtarıldı
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk mürettebatın da içinde bulunduğu Liberya bayraklı tankerin, 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığını açıkladı.

Aden Körfezi Yemen açıklarında iletişimi kesilen ve kaçırıldığı ortaya çıkan Central Park şirketine ait tanker ve personel, 15 saatin ardından kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile AAKKM tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" denildi.

Kaptan Aydın Hasırcı ve 4'üncü Kaptan Okan Yüksel'in de görev yaptığı Central Park isimli gemi dün Yemen açıklarında seyir halindeyken kaçırılmıştı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, ilk yaptığı açıklamada, "Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4'üncü Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır" demişti. (DHA)

Dünya