Adıgüzel: Erdoğan, seçim gecesi 'Ben kazandım' dese de artık kimseyi inandıramaz

Adıgüzel:  Erdoğan, seçim gecesi 'Ben kazandım' dese de artık kimseyi inandıramaz
CHP'li Adıgüzel, "Sayım sırasında CHP 3 veriyi karşılaştıracak; okul önünden okul görevlisi tarafından mobil uygulamayla gönderilen veri, ilçeden web tabanlı gönderilen veri ve YSK tarafından gelen veri" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde sandık güvenliği en önemli konulardan biri oldu. T24'ten Füsun Sarp Nebil'e konuşan gazetesine konuşan CHP Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, "31 Mart İstanbul ve Ankara yerel seçimlerinde yaşananlardan sonra, Erdoğan14 Mayıs'ta "Ben Kazandım" dese de, kimseyi inandıramaz" dedi. Adıgüzel özetle şunları söyledi:

" YSK seçmenlerin son durumunu hâlâ vermemiş, geciktirmiş durumda.
Deprem bölgesinden ilk tespitlere göre göç eden depremzede seçmen sayısı 350 bin civarı. Vefat eden depremzede sayısı için açıklanan 50 bin dışında (enkaz altında kalmış olanlara dair) hükümet tarafından rakam verilmiyor. Bazı insanlar tutanak tutulmadan gömüldüler. Bu nedenle bölgedeki son durumu ve sayıları görmek zor. Ancak ölü seçmen için oy kullanılırsa, sandık başına giden akrabaları, arkadaşları görecektir.


* Yurtiçi ve dışında toplam 195 bin sandık var. CHP tarafında 290 bin sandık görevlisi belirlenmiş. Yanı sıra Altılı Masa'daki diğer partilerin görevlileri, Türkiye Gönüllüleri, Oy ve Ötesi var. Geçene seçimde ilk 5'e giremediği 12 ilçede, CHP'nin sandık görevlisi yok. CHP bu ve diğer seçim bölgelerinde, olmak isteyen tüm seçmenleri de sandıkların başına davet ediyor. Hile önlenecekse ancak böyle önlenebilir.

* 31 Mart İstanbul ve Ankara yerel seçimlerinde yaşananlardan sonra, Erdoğan "Ben Kazandım" dese de, kimseyi inandıramaz.
Cumhurbaşkanlığı için 24, milletvekili seçimleri için 48 saat zaman var. 2018 seçimlerinde sadece bu itiraz sürelerini doğru kullanarak Osmaniye'de, Burdur'da, Çanakkale'de, Kahramanmaraş'ta milletvekillerimizin çıkmasını sağladık.

* Türkiye'de en yaygın gördüğümüz hileler sandık başı hileleri ve daha çok da Doğu ve Güneydoğu bölgesinde gerçekleşiyor.
Sayım sırasında CHP 3 veriyi karşılaştıracak; okul önünden okul görevlisi tarafından mobil uygulamayla gönderilen veri, ilçeden web tabanlı gönderilen veri ve YSK tarafından gelen veri.


* 2015'den itibaren, yurtiçi ve yurtdışı seçmen listelerinde toplamda bu 5 ülkeden (İran, Irak, Afganistan, Suriye, Libya) 235.000 seçmen var.
Göçmen seçmen sayısı milyon açıklayanlar, seçmenin sandığa gitme motivasyonu düşürmeye çalışıyor. Geçen seçimlere adrese kayıtlı olmadığı için girmeyen ama şimdi seçmen yazılan 593 bin seçmen var.
Yurtdışında yeni açılan 15 ülkede toplamda 12.078 seçmen var.
Fransa, Amerika, Almanya bölgelerindeki seçmenler önemli. Orada birliklerimiz çok güçlü, sandıkların başındalar. Seçim güvenliği teknoloji meselesi değil, insan kaynağı meselesi. Bir sandıkta ne kadar kalabalık olursak seçim güvenliğinde o kadar güç sağlarız." (Kısa Dalga)

Politika