"Adli yıl törenine zorunlu katılım" iddiasına Yargıtay'dan yalanlama

"Adli yıl törenine zorunlu katılım" iddiasına Yargıtay'dan yalanlama
Yargıtay, CHP Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek'in gündeme getirdiği  Yargıtay’da görevli hakim ve savcılara, Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılımın zorunlu olduğuna dair mesaj gönderildiği iddiasını yalanladı.

CHP Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Yargıtay’da görevli hakim ve savcılara, Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılımın zorunlu olduğuna dair mesaj gönderildiğini öne sürmüş, "Yargı bağımsızlığına inanan bir yargı mensubunun partili cumhurbaşkanın katıldığı törene katılmak istememesi en doğal hakkıdır” demişti.
Yargıtay, Zeybek'in iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Yargıtay’da adli yıl açılışları; Yargıtay daire başkanları ve üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet savcıları, tetkik hâkimleri ile tüm Yargıtay mensuplarının seve seve katılmayı arzu ettiği özel törenler olup, yeni Yargıtay binasının hizmete açılmasının da 153 yıllık köklü kurumsal kültüre sahip Yargıtay tarihinin önemli dönemeçlerinden biri olması nedeniyle, tüm mensuplarımızın güçlü aidiyet duygusuyla ve tarihe tanıklık etme düşüncesiyle, gönüllü olarak adli yıl açılış törenine katılacağından şüphe duyulmamaktadır" denildi.

 Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca tarafından Yargıtay üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet savcıları ve Yargıtay tetkik hâkimlerine gönderilmiş herhangi bir cep telefonu mesajı bulunmadığının vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Aksine Yargıtay Genel Sekreteri tarafından, davetiye fotoğrafı ile birlikte katılım konusunda hiçbir zorunluluk içermeyen, “Değerli Başkanlarım, Başkanlığımızca yeni binamızın açılış töreni ve adli yıl açılışına dair planlamalar tamamlanmış olup programa dair davetiyeler onursallarımız için adreslerine, görevdeki arkadaşlarımız için dairelerimize gönderilmiştir. Bu tarihi günde katılımlarınızla programımızı onurlandırmanız dileğiyle hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde bilgilendirme ve davet niteliğinde mesaj gönderilmiştir.

Haberlerde belirtilen iddialar tamamen asılsız ve dayanaksız olup, Yargıtay’a yönelik olarak yapılan haksız ve ölçüsüz eleştirilerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi üzüntüyle karşılanmıştır. "

Gündem