Adnan Beker, hakkındaki iddiaları yalanladı ve Akşener'e çağrı yaptı: 'İspat edemezse genel başkanlıktan istifa etsin'

Adnan Beker, hakkındaki iddiaları yalanladı ve Akşener'e çağrı yaptı: 'İspat edemezse genel başkanlıktan istifa etsin'
Hakkındaki 'fuhuş' iddialarına dair konuşan Adnan Beker, "Ne oteli bilirim ne de sahibini tanırım. Ne de olayda bahsedilen emniyet mensuplarının ismini duydum Hiçbir şekilde tanımam, görüşmem olmamıştır" dedi.

"İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralılara ve Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağım" diyerek partisinden istifa eden Adnan Beker, “Akşener’in fuhuş oteli sahibi emniyet müdürü iddiasını ortaya atma zamanlaması ile Beker’in istifası arasında bağlantı var” iddialarına dair konuştu.

Beker iddiaları yalanladı

Adnan Beker hakkındaki iddiaları yalanlarken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de "Eğer Akşener'in bahsettiği bensem grup toplantısında açıklasın, ben değilsem bunu düzeltsin, ispat edemezse genel başkanlıktan istifa etsin!" çağrısını yaptı.

'Ne oteli bilirim ne de sahibini tanırım'

Beker'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Emniyet müdürleri kimse onların ismini vereceksiniz. Ümit Dikbayır'ı 5 sene önceki bir tacizden dolayı disipline sevk ediyorlar. Disipline sevk ettiklerini duyurduktan sonra akşam bu iddia çıktı. Açık net söylüyorum. Ne oteli bilirim ne de sahibini tanırım. Ne de olayda bahsedilen emniyet mensuplarının ismini duydum Hiçbir şekilde tanımam, görüşmem olmamıştır. Partide etkili bir genel başkan yardımcılığı yapmış, Sakarya milletvekili sayın Ümit Dikbayır hakkında çıkan, asılsız belden aşağı iddialar benim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Bunun üzerine, kendimi ve ailemi ve inandığım değerleri korumak adına İyi Parti üyeliğinden istifa ettim."

İstifa rüzgarları

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Selendi İlçe Başkanı Ethem Erol, İYİ Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, MHP’den 2014 yerel seçimlerinde Bilecik Belediye Başkan Adayı olan ve 2022 yılında İYİ Parti’ye geçen Hüseyin Şensoy ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik partiden istifa etmişti.

Gündem