Hatay'da üç dakika arayla 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde deprem...

Hatay'da üç dakika arayla 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde deprem...
Hatay'ın Defne ilçesinde AFAD verilerine göre dün saat 20.07’de 6.4, üç dakika sonra ise Samandağ'da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Daha sonra sırasıyla 4.5, 5.2 ve 5.2 büyüklüğünde depremler oldu.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Hatay'da 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği 16.74 km olarak açıklandı.

Bu depremden üç dakika sonra saat 20:07'de ise bu kez Samandağ'da, AFAD verilerine göre 5.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.


AFAD verilerine göre daha sonra Samanda merkezli sırasıyla 4.5, 5.2 ve 5.2 büyüklüğünde depremler yaşandı.

Kentte ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu.

Canlı yayında deprem

Deprem bölgesinde görev yapan HaberTürk ekibi deprem anında yaşadıklarını anlattı. Canlı yayında depreme yakalanan gazeteciler "Ayakta durmakta zorlandık" dediler. Çok sayıda binanın yıkıldığı ifade edilirken, bölgeye ambulansların da geldiği yayına yansıdı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, canlı yayında, deprem sonucu yıkılan binaların ve enkaz altında kalanların olduğunu söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, depreme Hatay merkezde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’nde yakalandıklarını belirterek, “11 milletvekili koordinasyon merkezindeydik. Depremle birlikte ışıklar kesildi. Ayakta durmakta zorlandık. 40 saniye kadar sürdü. Bazı binaların yıkıldığı haberleri geliyor. Şu an çok fazla ambulans geçişi var” dedi.

Her yerde ambulans sesleri

AHBAP Başkanı Haluk Levent, deprem fırtınasının ardından yaptığı paylaşımlarda, durumu şöyle anlattı: “Çok fena sallandık dostlar... Offff çok bina gitti çok çok Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde. Bu sadece Samandağ mevkinde. Burdan bilgilendireceğim daha sonra. Her yerde ambulans sesleri. Yaralıların Allah yardımcısı olsun.”



Suriye'de de hissedildi


Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde de hissedildi. depremlerin ardından halk sokaklara döküldü.

Fuat Oktay: Hasarlı binalardan uzun durun


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise yaptığı açıklamada, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

(Kısa Dalga)

Gündem