Afgan işçiyi öldürüp yakanlar suçu birbirlerine attı

Afgan işçiyi öldürüp yakanlar suçu birbirlerine attı
Zonguldak'ta ormanda yanmış cesedi bulunan Afgan asıllı işçi Muhammed Nourtani’nin ölümüyle ilgili tutuklanan ocak sahipleri Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve çalışan Ahmet Aydın ifadelerinde suçu üstlenmezken birbirlerini işaret etti.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren kaçak madende çalışan 50 yaşındaki Afganistanlı Vezir Muhammed Nourtani'nin darbedilerek öldürülmesinin ardından yakılmasıyla ilgili adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden ocak sahipleri Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve çalışan Ahmet Aydın tutuklandı.

Olay sonrasında tutuklanan Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın ifadelerinde birbirlerini suçladı.

Gazeteduvar'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre; Aynı zamanda MHP Gelik Belde Başkanı olan ocak sahibi Hakan Körnöş ifadesinde çalışanların kendisini araması üzerine ocağa gittiğini ve maktulü ocak dışında bir vagon üzerinde gördüğünü öne sürdü.

Körnöş, Nourtani'ye kalp masajı yaptığını ancak nabzının atmadığını iddia etti. Daha sonra hastaneye götürmek üzere Nourtani'yi kendi aracına koyduklarını belirten Körnöş, alkollü olduğu için orman yoluna saptıklarını iddia etti. Körnöş ifadesinde şunları söyledi:

'Ben benzini kim döktü görmedim'

"Daha sonra bir yolda durarak küçük abdestimi yaptım. Ben küçük abdestimi yaparken arabadaki Enver ve Ahmet arabadan inmişti. Daha sonra baktığımda bir ateş yandığını gördüm. Müdahale etmek istedim ancak edemedim. Öncesinde ben evde kullanmak için benzin almıştım. Ben benzini kim döktü görmedim. Bilmiyorum. Zaten şüpheli Ahmet çakmağı kendisinin yaktığını söylemişti. Enver de ben vardığımda ateşin yanındaydı. Benim maktulün elbiselerinin yakılması için bir talebim olmadı.

'BEN NE YAPACAĞIMI BİLİYORUM' DEDİ'

Ocak sahiplerinden Enver Gideroğlu da ifadesinde Muhammed Nourtani’yi Hakan Körnöş’ün aracının bagajına koyduklarını kabul etti. Gideroğlu araçta benzin olduğunu ve ormanda maktulü yere üç kişi indirdiklerini söyledi. Gideroğlu yakma olayına katılmadığını iddia ederek ocakta çalışan işçi Ahmet Aydın’ın "ben ne yapacağımı biliyorum" diyerek benzini aldığını öne sürdü. Gideroğlu ancak ateşi kimin yaktığını görmediğini söyledi.

'YAKMA FİKRİ KÖRNÖŞ'TEN ÇIKTI'

Ahmet Aydın ise ocak sahiplerinin iddiasının tersine benzini Hakan Körnöş ile bir benzinciden aldıklarını ve yakmak fikrinin Körnöş’e ait olduğunu öne sürdü. Nourtani’yi araçtan üçünün indirdiğini söyleyen Aydın, benzini Hakan Körnöş’ün döktüğünü ve kendisinden çakmağı yakmasını istediğini aktardı. Aydın "Hakan benden benzini istedi. Bende benzin bidonunu getirdim. Hakan benzini Afgan’ın üzerine döktü. Bana da çakmağı çak dedi. Bende onun talimatı ile çakmakla ateşi yaktım. Bu şekilde Afganlı yanmaya başladı. Daha sonra olay yerinden araçla üçümüz geri döndük” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Zonguldak'ta 10 Kasım günü yol kenarındaki ormanlık alanda yanmış halde bir erkek cesedi bulunmuştu. Cesedin 3 çocuk babası Afganistanlı Vezir Muhammed Nourtani'ye ait olduğunu belirlenmişti.

Ruhsatsız işletilen bir madende hayatını kaybeden Nourtani'nin, olayın ortaya çıkmaması için maden sahibi tarafından ormanlık alana götürüldüğü ve üzerine benzin dökülerek yakıldığı ortaya çıkmıştı.

Gündem