Afganistan’da 6,5 büyüklüğünde deprem: İki ülkede 13 kişi yaşamını yitirdi

Afganistan’da 6,5 büyüklüğünde deprem: İki ülkede 13 kişi yaşamını yitirdi
Afganistan’da dün gece meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde Afganistan ve Pakistan’da en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, 90’dan fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Afganistan’da dün gece 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, depremin Pakistan, Hindistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan ve Türkmenistan'da yaklaşık 285 milyon kişi tarafından, bin kilometreden daha geniş bir alanda hissedildiğini açıkladı.

VOA Türkçe'nin haberine göre, ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi de depremin merkez üssünün Afganistan'ın seyrek nüfuslu kuzeydoğu eyaleti Badahşan'daki Hindukuş dağlarında bulunan Curm köyünün 40 kilometre güneydoğusunda ve 187 kilometre derinlikte olduğunu bildirdi.

Taliban hükümeti yetkilileri dün gece yaptıkları açıklamada deprem sonucu en az 4 kişinin öldüğünü, 50 kişinin de yaralandığını söyledi. Taliban hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Şerafet Zaman Amarhil basına yaptığı açıklamada, depremin özellikle Tahar ve Lagman vilayetlerini etkilediğini ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Pakistanlı bir hükümet yetkilisi de Pakistan'ın kuzeybatısında en az dokuz kişinin öldüğünü ve 44 kişinin yaralandığını, kuzeydeki Khyber Pakhtunkhwa eyaletindeki hastanelerde gece boyunca olağanüstü hal ilan edildiğini söyledi. Yetkililer ayrıca, her iki ülkede de evlerin ve binaların hasar gördüğünü kaydetti.

Geçen yıl Afganistan'ın doğusunda meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. 2005 yılında Pakistan'ın kuzeyini vuran 7,6 büyüklüğündeki depremde ise en az 73 bin kişi ölmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya