Afrin'de sığınmacı karşıtı eylem: Türkiye’deki Suriyeliler dönmesin

Afrin'de sığınmacı karşıtı eylem: Türkiye’deki Suriyeliler dönmesin
Suriye'nin Türkiye ve silahlı isyancıların kontrolündeki Afrin kentinde, bir grup Arap 'Türkiye’deki Suriyeliler dönmesin' eylemi yaptı.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıların dönüşünü tartıştığı bir dönemde, Suriye'nin Afrin kenti 'sığınmacı karşıtı' bir gösteriye sahne oldu. Türkiye'nin ve Ankara'nın desteklediği Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolünde olan bölgede, bir grup Arap 'Türkiye'deki Suriyelilerin dönmemesi' çağrısıyla eylem yaptı.

Erbil merkezli Rudaw sitesinin haberleştirdiği gösterinin, Türkiye’nin '1 milyon Suriyeli sığınmacıyı geri gönderme' projesine karşı yapıldığı belirtiliyor. Habere göre eylemi yapanlar, SMO'nun Afrin'e yerleştirdiği Araplardan oluşuyor.

Basın açıklaması yapan grup, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin dönmesini istemediklerini söyledi. Göstericiler, kendi evlerine geri dönebilmek için de silahlı gruplara Suriye hükümeti ile savaşa devam etme çağrısında bulundu.

Gösteride, Türkiye tarafından desteklenen yerel askeri polis ve askerlerin de bölgenin güvenliğini sağladığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşayan 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü için proje hazırladıklarını açıklamıştı. İdlib'deki briket ev sayısının 100 bine çıkarılacağını belirten Erdoğan, Azez, Cerablus, El Bab ve Gire Spi dahil 13 bölgede de benzer projeler planladıklarını söylemişti.

Dünya