Ağustos’ta en az 31 kadın cinayeti yaşandı

Ağustos’ta en az 31 kadın cinayeti yaşandı
Ağustos ayında en az 31 kadın erkekler tarafından öldürülürken en az 92 kadın da erkek şiddetine maruz kaldı.

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Ağustos’ta en az 31 kadını öldürdü.

20 kadının ölümü şüpheli

Ağustos’ta en az 20 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı. Erkekler, en az 92 kadına şiddet uyguladı, en az 13 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 11 kadını taciz etti. Ağustos’ta erkekler en az iki kadına tecavüz etti.

6 kadın ayrılmak istediği için katledildi

Erkekler altı kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, bir kadını “kıskandığı” için öldürdü. Erkekler bir kadını “tv kumandası istediği” için öldürdü. Erkeklerin 23 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

24 kadın kocası, eski kocası, sevgilisi olan erkeklerce öldürüldü

24 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, üç kadını arkadaşı/iş arkadaşı, iki kadını da oğlu öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, 15 kadını ev içinde öldürdü

Erkekler, iki kadını bahçede, iki kadını sokakta, bir kadını güzellik merkezinde, iki kadını otomobilde, bir kadını parkta, bir kadını otelde, bir kadını depoda, bir kadını da markette öldürdü. Erkekler, 15 kadını ev içinde öldürdü. Erkeklerin beş kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

3 kadın balkondan itildi

Erkekler, 12 kadını kesici aletle, 12 kadını ateşli silahla öldürdü. Erkekler, iki kadını boğdu. Erkekler bir kadını darp ederek, üç kadını da balkondan iterek öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı. (Kısa Dalga)

Kadın