Ahbap kurucusu Haluk Levent: Bağışlarınızı bundan sonra AFAD'a yapın

Ahbap kurucusu Haluk Levent: Bağışlarınızı bundan sonra AFAD'a yapın
İktidarın hedefinde olan Ahbap Derneği'nin kurucusu sanatçı Haluk Levent, Ahbap'ın depremzedeler için topladığı bağışların 1 milyar lirayı geçtiğini belirterek, bundan sonra bağışların AFAD'a yapılmasını istedi.

Ahbap Derneği, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından depremzedelere yardım için topladığı bağışlarla dikkat çekti.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok insan devlet kurumları ve AFAD yerine Ahbap Derneği'ne bağışta bulunmayı tercih etti.

İktidar basını ve sosyal medya trolleri ise Ahbap Derneği'ni hedeflerine aldı.

Fox Haber’in yayınına bağlanan Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent, Ahbap üzerinden yapay bir tartışma döndürüldüğünü belirtti.

Bu tartışmaları da üç dört tane atılan tweetin ortaya çıkardığını aktaran Levent, saldırılara ilişkin şunları söyledi:

“Bizi içine çekmek istedikleri tartışmaların içinde yer almayacağız. Ben valiyle koordineli çalışıyorum. Bahsedildiği gibi faaliyetlerimizi engelleyen yok. Biz her kesimden insanlarla çalışıyoruz. Ahbap’ın günlük siyasi politik durumu yok. Biz sadece iyilik hareketiyiz. Muhalefetle de hükümetle de çalışıyoruz.”

Biz yeterince bağış aldık

Levent, depremzedeler için şimdiye kadar toplanan yardımların 1 milyar lirayı geçtiğini belirtti, işlemlerin biri uluslararası olmak üzere iki bağımsız firma tarafından denetleneceğini kaydetti.

Vergiden muafiyet sağlayan ‘kamu yararına çalışan dernek statüsü’ almayı istemediklerini de belirten Haluk Levent şunları söyledi:

“Ahbap fazla bağış toplama derdinde olmadığı için özel statüde olmak istemiyoruz. Ahbap’ta para diye bir şey yok. Ben altı yılda 1,5 milyar dağıttım ama parayı görmedim. Bu konuda eleştiri alabilirim, belki gaf da yapabilirim ama vergiden düşerek yapılacak yardımı ben istemiyorum. Bağış yapanlar gönlünden koparak versinler, vergiden düşsün diye değil. O yüzden başvuruda bulunmadım, bulunmayı da düşünmüyoruz. Bir de biz yeterince bağış aldık, bundan sonra kalanlar, yardım yapmak isteyenler AFAD’a yollasın.” (Kısa Dalga)

Gündem