Ahed Tamimi'nin de arasında olduğu 30 Filistinli serbest bırakıldı

Ahed Tamimi'nin de arasında olduğu 30 Filistinli serbest bırakıldı
İsrail Cezaevi Servisi'nin açıklamasına göre Ahed Tamimi'nin de arasında bulunduğu 30 Filistinli, Hamas'ın 240 esri serbest bırakması karşılığında serbest bırakıldı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalara karşılıklı takaslar nedeniyle ara verildi. Ancak bu süreçte İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin'deki hastanelere saldırı düzenlemesi de büyük tepki topladı.

Filistin'in simgelerinden biri olan Ahed Tamimi de geçici ateşkes kapsamında bugün erken saatlerde serbest bırakılan 30 Filistinli tutuklu ve hükümlü arasında yer aldı.

Serbest bırakılanların listesi yayımlandı

T24'ün aktardığına göre İsrail Cezaevi Servisi, bu sabah internet sitesinde Tamimi'nin de aralarında bulunduğu serbest bırakılan Filistinlilerin bir listesini yayınladı. Filistinli bir yetkili Tamimi'nin İsrail'in Hayfa kenti yakınlarındaki Damon Hapishanesi'nde tutulduktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

240 rehine karşılığında

Bu sabah saatlerinde yeniden uzatılan rehine takası ve geçici ateşkes anlaşması kapsamında; Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısı sırasında ele geçirdiği 240 rehineyi serbest bırakması karşılığında İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve hükümlülerin bir kısmı da serbest bırakıldı. (Kısa Dalga)

Dünya