Ahmet Ağaoğlu: Aynı frekansta cevap verseydim önlenemez sonuçlarla karşılaşabilirdik

Ahmet Ağaoğlu: Aynı frekansta cevap verseydim önlenemez sonuçlarla karşılaşabilirdik
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sezon içerisinde birtakım kulüp yöneticilerinin camialarda gerilim yaratan açıklamaları bilinçli yaptıklarını söyledi.

Trabzonspor'da 8 Nisan 2018'de olağanüstü genel kurulda başkan seçilen ve sonrasında yapılan 2 olağan genel kurulda da seçimi kazanan Ağaoğlu, takımı şampiyonluğa kavuşturan başkan olarak kulüp tarihine geçti.

4 yıllık görev süresince 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 de lig şampiyonluğunu müzeye kazandıran Ahmet Ağaoğlu, takımın şampiyonluğa ilerlediği süreçte yaşananların perde arkasını, camiada sağlanan birliğin şampiyonluğa etkisini, yeni sezon çalışmaları ve izlenecek transfer politikası hakkında bilgiler verdi.

'HOCANIN ÖNCELİK VERDİĞİ 3 MEVKİ VAR'

Planlama içerisinde futbolcu transferi yapılacak mevkilerin belirlendiğini ifade eden Ağaoğlu, “Transferle alakalı olarak geçtiğimiz sezon yapmış olduğumuz çalışmanın bir benzerini şu an yürütüyoruz. Direkt olarak hocanın mevkisel olarak öncelik verdiği 3 mevki var. Onla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bu 3 mevkinin haricinde alternatif olarak kadroya katmak istediği oyuncular var. Onlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir de hocamızın B planı olarak gitmesi muhtemel oyuncuların yerine kadroya katacağımız oyuncular var. Onlar da şu anda üçüncü fazda diyelim. O noktada da çalışmalarımız devam ediyor. Bütün hedefimiz geçen sene olduğu gibi kilit noktadaki oyuncularımızı hazırlık kampının ilk gününe yetiştirmek” dedi.

'ÇOK FARKLI TRANSFERLER BEKLENİLMESİN'

Ağaoğlu, gelecek sezon kadroyu geniş tutma ihtiyacını ve taraftarların kadroya yıldız oyuncu görme beklentisi hakkında ise şöyle konuştu:

“Şampiyonlar liginde oynayacağımız için veya şampiyon olduk diye önümüzdeki sene de aynı iddiamızı sürdüreceğiz diye çok farklı transferler beklenilmesin. Trabzonspor’un geçmişte uygulamış olduğu transfer politikası neyse o politikanın bir benzeri uygulanacak. Tabii ki kadroyu biraz daha alternatifli ve geniş tutmak zorundayız. Avrupa’da mücadele edeceğiz, Süper Lig’de mücadele edeceğiz, aralık ayından itibaren Türkiye Kupası maçları oynanmaya başlanacak.

Geçtiğimiz seneye kıyasla biraz daha alternatifli ve geniş kadroya ihtiyacımız var. Beni tanıyan herkes Trabzonspor’un yıldız futbolcu değil de Trabzonspor’a verim verecek, Trabzonspor’da performans gösterecek ve Trabzonspor’un mücadele gücüne güç katacak oyunculara ihtiyacı var. Bugün yıldız futbolcu dediğinizde kimi kaça alacaksınız? Trabzonspor kulübü 10-15 milyon Euro bonservis bedeli veya bir oyuncuya 3-4 milyon Euro maaş verebilecek finansal yapıya sahip bir takım değil."

'CAMİA AĞIZINIZDAN ÇIKACAK SÖZE BAKIYOR'

Sezon içerisinde birtakım rakip kulüp başkanları ve yöneticilerinin camialarda gerilim yaratan açıklamaların bilinçli yapıldığını söyleyen ve bunu ‘sorumsuzluk olarak değerlendiren Ağaoğlu, şunları söyledi:

“Biz kulüp başkanları olarak özellikle büyük camiaların kulüp başkanları olarak sorumluluğumuzun bilincinde olmak zorundayız. Bugün bütün taraftar grubu, camia sizin ağzınızdan çıkacak olan söze bakıyor. O süreç içerisinde o kulüp başkanının bütün bu eylem ve söylemlerinin çok bilinçli olarak yapıldığını biliyorum. Bazen çok güçlü olabilirsiniz ama o gücünüzü zekanızla birleştiremediğiniz zaman o güç hiçbir anlam ifade etmez. Hatta zaman zaman o güç rakibinizin eline geçebilir. Burada çok hassas davranmamız gereken bir konuydu.

O süreç içerisinde özellikle o dönemde eğer aynı frekansta cevap verecek olsaydım bir anda iki büyük camiayı, taraftarını karşı karşıya getirmiş olacaktım ve önlenemez, geri dönülemez ciddi sıkıntılar yaratacak sonuçlarla karşılaşabilirdik. Ben bunu tamamen sorumsuzluk olarak değerlendiriyorum.

Orada iki türlü amaçları olabilirdi. Birisi bizim konsantrasyonumuzu bozmak, bizi o tartışma ortamının içerisine çekerek yarışta kendilerine avantaj sağlamak bizim de performansımızın düşeceğini bekledi herhalde. Bir diğeri de biraz daha fazla uç bir nokta. Bunlar sosyolojik toplumsal sıkıntılar doğuracak söylemler, eylem ve ifadeler. Böyle bir sıkıntının yaşanmış olmasının da ülkenin sosyolojik yapısına ve ülkenin stabilitesi, sükunetine ciddi zarar verebileceğine inandığım şeyler." (DHA)

Spor