Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Cumhurbaşkanı adayı olacağım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Cumhurbaşkanı adayı olacağım
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, “İlk seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağım” dedi.

İstanbul Olağan il kongresinde kararı duyuran Ahmet Davutoğlu şöyle dedi:

"Ben sizi servetlere davet etmiyorum. Ben sizi çileye davet ediyorum. Ben sizi, Ankara'da iktidar olmaya değil, İstiklal savaşını başlatmak için Kuva-i Milliye gibi, milletin içinde mücadele etmeye çağırıyorum. Bu mücadeleyi vereceğiz. Bundan sonraki ilk seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Saadet Partisi ile istişare edeceğiz, her partiye açık olacağız, liyakat varsa başka partilerin önerisine açık olacağız. Tek başına iktidarın öncüsü olacağım. Kimseden çekincem yok. Milyonlar ancak ve ancak haklı bir sözün arkasında birikir. Allah yolumuzu açık eylesin" dedi.

CHP logosunun altında10 isim vekil olmuştu

14 Mayıs'taki genel seçimlerde Davutoğlu, altılı masada yer almış ve CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklemişti. Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi ise seçimlere CHP logosunun altında girmişti.

Gelecek Partisi 2023 genel seçimlerine CHP listelerinden seçime girmiş ve CHP listelerinden Gelecek Partisi için 19 kişilik yer ayrılmıştı. Seçimlerin ardından Davutoğlu'nun partisinden 10 kişi milletvekili olmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem