Ahmet Davutoğlu: Ortak bir bildiride buluşulamaması, milleti derinden yaralamıştır

Ahmet Davutoğlu: Ortak bir bildiride buluşulamaması, milleti derinden yaralamıştır
Saadet- Gelecek Partisi ortak grup toplantısında konuşan Davutoğlu, "Ortak bir bildiride dahi buluşulamamış olması milletimizi derinden yaralamıştır" dedi.

Saadet- Gelecek Partisi ortak grup toplantısı, bütçe görüşmeleri nedeniyle verilen aranın ardından bugün yapıldı. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından imzalanan bildiriye değindi.

CHP'nin imza atmamasını eleştiren Davutoğlu, “12 şehidimiz toprağa verilirken ortak kader bilincimiz, ortak acı bilincimiz, ortak demokratik bilincimiz aynı anda darbe yedi. Gönül isterdi ki 5 değil 6 partinin de imza attığı metinle ‘Bu ülkenin çocukları kardeştir, bu ülkenin birliği için toprağa düşen herkes aziz şehitlerimiz mukaddestir, onların davasına sahip çıkarız’ denebilseydi. Ortak bir bildiride dahi buluşulamamış olması milletimizi derinden yaralamıştır" dedi.

'Cumhurbaşkanı makamından bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına tahrik geldi'

Davutoğlu şöyle devam etti:

"Önce o ortak bildiride uzlaşacaktık. Hepimiz altına imza atacaktık. Sonra demokratik bilincimiz devreye girecekti ve neden bu şehitlerimiz karın kışın ortasında zor şartlarda oralarda terk edildi diye soracaktık. Anadolu’da iki konuda mutlak mutabakat vardır. Eğer cenaze varsa her şey unutulur. Cenaze makamında sadece tekbir getirilir. Bir cenaze namazı kılındı Manisa’da ve sanki siyasi partiler arasında kavga mekanı gibi. Maalesef bütün bugünlerde milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanı makamı bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına ‘daha ne günler göreceksiniz’ tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik geldi. Düşmanınız gelse cenazede unutursunuz. Taziye kültürünün bir ahlakı vardır bu ahlakı ne zaman kaybettik biz.

'Kış şartlarında teneke barakalarına kim terk etti askerlerimizi'

"Cenazelerimizi kaldırdık. Şimdi Meclis'te demokratik bilincimizi harekete geçirip soru sorma günüdür, kimse de bu sorulardan gocunmasın. Kimse bu sorulardan kaçmasın, kaçamasın. 12 şehidi hamasetle üstünü örtülecek şekilde toprağa vermedik biz. Sayın Bahçeli’nin dün bu kürsülerden ifadesiyle kış şartlarda teneke barakalara kim terk etti askerlerimizi. Neden yeterli teçhizat verilmedi?" (Kısa Dalga)

Politika