Ahmet Ercan 'En yıkıcıları düşümlü BAK kırıklarıdır' dedi: Depremlerde illerin hangi sıra ve sürelerde etkilendiğini açıkladı

Ahmet Ercan 'En yıkıcıları düşümlü BAK kırıklarıdır' dedi: Depremlerde illerin hangi sıra ve sürelerde etkilendiğini açıkladı
Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan çok sayıda yurttaşın yaşadığı kentlerdeki diri fayların durumuna ilişkin sorularını yanıtlayacak bir mesaj paylaştı. Ayrıca olan depremlerin nasıl geliştini yazdı.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra yurttaşlar artçı depremler ya da yeni depremlerin nerede nasıl olacağı konusu merak ediyor.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Ahmet Ercan kırıklar üzerine bir mesaj paylaşarak "Son bir milyon yılda yıkıcı deprem üretmiş kırıklara diri kırık denir. Türkiye'de KAK, DAK, BAK ana kırık kuşaklarından başka 485 tane kırık M5,5 üzerinde deprem üretebilir.(MTA). En yıkıcıları düşümlü BAK kırıklarıdır." dedi.

Ayrıca Ercan depremlerin oluşumu için "Elbistan M7,6’lık depremi, Pazarcık’ta olan M7,9’luk depreminin irkittiği bir depremdir. Kısaca oluşunu öne aldığı bir depremdir. İlk deprem Malatya ile Elazığı’ı, 20 saniye sonra olan ikinci deprem K. Maraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana’yı, üçüncü deprem Hatay’yı yıkmıştır."görüşünü dile getirdi.

(Kısa Dalga)

Gündem